Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

15. 08. 2014. 09:18 >> 09:18

ZVANIČNO PRESTAVLJEN

Martino: Neće biti drastičnih promjena u stilu igre

Herardo Tata Martino zvanično je predstavljen u Buenos Ajresu kao novi selektor fudbalske reprezentacije Argentine. Poručio je da neće drastično mijenjati stil igre koja je selekciju odvela u finale ovogodišnjeg Svjetskog prvesntva u Brazilu.

Bivši trener Barselone ima selektorskog iskustva, vodio je Paragvaj od 2006. do 2011. godine, a na mjestu argentinskog selektora mijenja Alehandra Sabelju, koji je napustio kormilo "gaučosa" nakon poraza od Njemačke u finalu Mundijala.

"Ono što je Sabelja dostigao je divno. Nećemo mnogo menjati naš stil igre", rekao je Martino.

Debi na klupu Argentine Martino će imati 3. septembra u Diseldorfu, u reprizi mundijalskog finala protiv "pancera". Taj meč je bio zakazan prije nego što su se ove ekipe plasirale u finale Mundijala u Brazilu. On je rekao da će vjerovatno pozvati istih 23 igrača sa Svjetskog prvenstva.

"Ponovni poziv igračima sa SP bi bila nagrada za sve", kazao je Martino.

Karlos Tevez nije bio pozvan u tim za Mundijal, što je izazvalo dosta polemike u argentinskoj fudbalskoj javnosti, a možda bi kod Martina mogao da ponovo dobije šansu da obuče dres s nacionalnim grbom.

Novi selektor je kazao da su vrata otvorena svim igračima.

Fudbalski savez Argentine i 51-godišnji stručnjak su se dogovorili o saradnji do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, ali će ugovor biti automatski produžen ako Argentina izbori plasman na turnir u Rusiji.

Martino je u maju napustio Barselonu, godinu dana prije isteka ugovora, pošto ekipa nije uspjela da osvoji nijedan trofej, prvi put poslije šest godina.

Martino voli ofanzivne postave, a bio je glavni izbor predsjednika saveza Hulija Grondone koji je umro 30. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније