Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

26. 03. 2024. 22:48 >> 23:31
Čitaj mi:

PRIJATELJSKI MEČEVI

Belingem u 95. minutu spriječio poraz Engleske, Brazil u 96. do remija

U noći kada se rješava pitanje tri posljednja učesnika Eura u Njemačkoj, na programu su bila i tri blokbastera u prijateljskim mečevima.

Engleska je na „Vembliju” dominirala protiv Belgije, ali je bila na pragu drugog poraza za manje od 100 sati u svom hramu fudbala. Srećom, imala je Džuda Belingema, koji je u 95. minutu donio remi (2:2) i iskupio greške Džordana Pikforda i Luisa Danka, jer su poklonili golove Juriju Tilemansu.

Golman Evertona je u 11. minutu očajno ispucao loptu kada je bio daleko od gola, a onda panično pokušao da se vrati. Vezista Aston Vile je to mudro iskoristio i uhvatio ga na krivoj nozi.

Selekcija „tri lava” je brzo izjednačila, jer je Ajvan Toni nakon asistencije Džuda Beligema iznudio penal, a onda ga sam i iskoristio.

Englezi su proslavili i gol Džaroda Bouena u 27. minutu, ali je poništen zbog ofsajda ofanzivca Vest Hema.

Belgijanci su jedva trpjeli pritisak, a onda iz kontre srećno stigli i do drugog gola - štoper Brajtona je loše ispucao loptu, a Romelu Lukaku na drugoj stativi pronašao usamljenog Tilemansa za 1:2 u 36. minutu.

Na radost domaćih navijača, Belingem je spriječio poraz...

U 46. obračunu Njemačke i Holandije „elf” je upisao 17. pobjedu - 2:1. „Lale” su povele već u 4. minutu preko Džoija Fermana, a u 11. je sjajnim pogotkom izjednačio „izum” Julijana Nagelsmana, Maksimilijan Mitelštet.

Lijevi bek Štutgarta je debitovao za „elf” u pobjedi nad Francuskom u Lionu (2:0) pet dana nakon što je proslavio 27. rođendan, a večerašnjim izdanjem je najavio da bi mogao da bude prvi izbor selektora na Euru.

Preokret je donio Nikolas Filkrug u 85. minutu, nakon kornera Tonija Krosa, kojeg je Nagelsman vratio u „manšaft” nakon skoro tri godine.

Veoma zanimljiv duel odigrali su Španija i Brazil na „Santjago Bernabeuu”, koji je završen remijem (3:3) uz tri penala.

„Crvena furija” je povela 2:0 golom Rodrija sa 11 metara u 12. i majstorijom Danija Olma u 36. minutu na asistenciju vunderkinda Lamina Jamala (iznudio i penal), da bi u 40. smanjio Rodrigo nakon velike greške Unaija Simona.

Nakon sadašnjeg, na stadionu Reala je pogodio i budući igrač „kraljevskog kluba”, Endrik, koji je u 50. minutu sjajno zatresao mrežu za 2:2.

Rodri je iskoristio novi sumnjiv penal u 87. minutu, da bi u 96. sa bijele tačke pogodio i Lukas Paketa za remi.

Širom Evrope je večeras bilo još nekoliko zanimljivih prijateljskih utakmica, a debakl je doživjela Turska. Tim koji će biti rival Crne Gore u B Ligi nacija je doživio nokaut u duelu sa Austrijom (6:1), koja igra sjajan fudbal pod vođstvom Ralfa Rangnika.

Noć je obilježila i Slovenija, koja je priredila senzaciju pobjedom nad Portugalom (2:0), dok je Francuska porazila Čile 3:2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније