Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

10. 03. 2024. 18:48 >> 19:02
Čitaj mi:

PREMIJER LIGA

Siti odolio na "Enfildu", Liverpul oštećen za penal u nadoknadi

Fudbaleri Liverpula i Mančester Sitija odigrali su neriješeno 1:1 u derbiju 28.kola Premijer lige.

Liverpul je nešto bolje ušao u meč i zapravo prvi i pogodio posle sjajne timske akcije i gola Luisa Dijaza, ali se Nunjez prethodno našao u ofsajdu, pa je gol opravdano poništen.

Kazna je uslijedila u 23. minutu kada je Siti nakon kornera De Brujnea, koji je loptu uputio ka prvoj stativi, Ake je zagradio Makalistera nakon čega je Džon Stouns uspio da savlada Kalahera.

Uzvratio je Liverpul nakon toga pokušajima Soboslaija i Dijaza, dok je na drugoj strani solidnu priliku imao Haland kada je šutirao pravo u golmana Liverpula.

"Redsi" su već u prvom napadu u drugom poluvremnu zaprijetili, Nunjes je primio loptu u šesnaestercu, obišao Edersona, koji ga je srušio, a sudija Oliver pokazao na bijelu tačku. Siguran je bio Mekalister za 1:1.

U 63.minutu Dijas se našao pred golom Sitija, Salah je idealno uposlio Kolumbijca koji je šutirao u dalji ugao, ali pored gola.

Siti je zaprijetio u 74.minutu, krenuo je Foden na centaršut sa lijeve strane, istrčao je Keleher, boksovao, ali pravo u Engleza od kog se lopta odbila na prečku. Naknadno je utvrđeno da je Foden igrao rukom u ovoj situaciji.

Veliku priliku je imao je Doku u 89.minutu, pogodio je stativu, a lopta se nakon toga odbila pravo u ruke golmana Liverpula. Već u sljedećoj akciji, na drugoj strani, Salah je pucao sa nekih desetak metara iskosa sa desne strane, ali pravo u golmana Ortegu.

U devetom minutu nadoknade vremena, sporna situaciija. Kontakt Dokua i Mekalistera u šesnaesteru Sitija, gledao se kratko i snimak u VAR sobi, ali ipak ništa od penala za Liverpul. Utisak je da je klub sa "Enfilda" oštećen.

Nakon ove runde, Liverpul i Arsenal su vodeći na tabeli sa 64 boda, Siti je treći sa 63, slijedi Aston Vila sa 55 bodova.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније