Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

15. 12. 2023. 10:21 >> 10:21
Čitaj mi:

NAKON PORAZA

Klop brani mlade fudbalere: Za većinu je ovo bilo važno iskustvo

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da neće suditi o svojim mladim fudbalerima na osnovu njihovog učinka i poraza od belgijskog Rojal Union Sen Žila u posljednjem kolu grupne faze Lige Evrope.

Liverpul je sinoć izgubio u Briselu sa 1:2 od Rojal Uniona, a Klop je promijenio sastav kako bi šansu dao mlađim igračima, ali i odmorio prvotimce za predstojeći derbi Premijer lige protiv Mančester junajteda.

"Potpuno sam promiješao tim, tako da mislim da su promjene koje smo napravili, količina izmjena, bili previše za ritam. Nikada ne bih sudio o igraču poslije ovakve utakmice i rekao da očigledno nije dovoljno dobar ili nešto slično. Znam koliko su dobri jer ih svakodnevno gledam na treningu, a ovo je bilo važno iskustvo", rekao je Klop, prenio je Skaj.

Liverpul je i prije utakmice obezbijedio plasman u nokaut fazu Lige Evrope kao prvi u Grupi E. U prvom timu bili su igrači iz akademije Ben Douk, Kejd Gordon, Luk Čembers i Konor Bredli, a prvi gol u seniorskoj konkurenciji postigao je Džarel Kvansa.

"Mislim da nijedna karijera nije počela bez ovakvih utakmica u kojima morate da se mučite, u kojima morate da se borite, gdje morate da preživite. Za neke je ovo bilo vrlo važno iskustvo, a za druge je bilo dobro za ritam. Vidio sam i dobru igru. Niko nije povrijeđen, oporavićemo se, idemo kući i ponovo igramo", naveo je Klop.

Prosječna startst ekipe Liverpula u sinoćnjoj utakmici bila je 21,9 godina, a 30-godišnji Vataru Endo bio je pet godina stariji od prvog sljedećeg seniorskog igrača, a samo Ibrahima Konate i Kodi Gakpo smatraju se starterima.

Poslije 16 kola Liverpul je prvi na tabeli sa 37 bodova, bodom više od Arsenala, a u nedjelju od 17.30 na Enfildu igra protiv Mančester junajteda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније