Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

16. 11. 2023. 20:51 >> 22:55
1

BLOG UŽIVO

Pobjeda i dominacija Crne Gore nad Litvanijom

Fudbalska reprezentacija Crne Gore slavila je večeras protiv Litvanije sa 2:0.

Bila je to jedna od ubjeedljivijih izdanja naših fudbalera, a na kraju moglo je da bude i ubjedljivije. I dalje ostaje žal sada za rezultatom iz Sofije, jer bi sigurno uz ovakvu igru utakmica u Mađarskoj bila "utakmica vijeka" za naš fudbal. 

Scenario koji vodi "Hrabre sokolove" na EURO je trijumf Bugarske u Beogradu nad Srbijom, uz našu pobjedu u Budimpešti. Zvuči teško, gotovo nemoguće, ali nada umire posljednja. 

Edvin Kuč je načeo goste već u trećem minutu, i pokazao kolika je i nepravda bila da tek sa 29 godina debituje za naš nacionalni tim, budući da je od svog debija jedan od najboljih pojedinaca na terenu. 

Njegov gol, ponovo moćan udarac na asistenciju Jovetića dosta je olakšao tok meča. 

Litvanci su bili "uštopovani", bez prave prilike, gotovo i rejtko na našoj polovini. 

Na poluvrijeme ipak samo 1:0, a ond au nastavku odmah smo postigli novi gol. Driton Camaj je uputio lob pas, Jovetić je sjajno prihvatio loptu i savladao odličnog golmana gostiju  Edvinasa Gertmonasa.

Bilo je još prilika, propuštenih šansi, ali sve u svemu jedno od boljih izdanja naše reprezentacije. Sad nas čeka Budimpešta i Mađarska koja se već plasirala na prvenstvo.

 DRUGO POLUVRIJEME

92. minut  Crna Gora-Litvanija 2:0

Kraj meča. Crna Gora je dobila Litvaniju sa 2:0.

88. minut  Crna Gora-Litvanija 2:0

Kontra naših momaka, četiri na tri, Viktor Đukanović je povukao sjajno po lijevoj strani, imao je desno slobodne Bakića i Osmajića ali je fudbaler Hamarbija odlučio da šutira i za malo bio neprecizan.

Izvinjavao se saigračima kasnije.

79. minut Crna Gora-Litvanija 2:0

Umjesto Nikole Krstovića u igru je ušao Dušan Bakić.

74. minut Crna Gora-Litvanija 2:0

Iz igre je izašao Driton Camaj, umjesto njega Viktor Đukanović. 

69. minut  Crna Gora-Litvanija 2:0

Selektor Radulović radi prvu izmejnu. Iz igre je izašao Stevan Jovetić, umjesto njega je ušao Marko Vukčević. Pogledajte njegovu majstoriju i gol kojim je Crna Gola povela sa 2:0.

60. minut Crna Gora-Litvanija 2:0

Sada je Vešovć po desnoj strani probio, ušao u 16 metara i uputio pas, ali nažalost nikog nije bilo na drugoj stativi.

59. minut Crna Gora-Litvanija 2:0

Nova šansa naših momaka. Krstović uzima loptu, daje za Jovetića, Stevan brzo za Camaja koji je probio po lijevoj strani, ali je pas u 16 metara bio nedovoljno prezan. Baš je malo falilo da lopta pronađe slobodnog saigrača. 

58. minut Crna Gora-Litvanija 2:0

Kakav udarac Nikole Krstovića iz slobodnog udarca sa jedno 25 metara. Malo je falilo da napadač Lećea postigne treći gol za "Hrabre sokole". 

52. minut Crna Gora-Litvanija 2:0

Odlična kontrola meča naše reprezentacije, gosti bez ikakve šanse do sada.

48. minut GOOOOOOOOL Crna Gora-Litvanija 2:0

Stevan Jovetić!!! Kapiten kapitenski!!! Majstorija fudbalera Olimpijakosa, koji je dobro primio loptu od Camaja, i onda precizno uputio udarac koji je savladao Gertomansa.

Crna Gora vodi na poluvremenu sa 1:0, iako je opšti utisak da je moglo da bude i ubjedljivije. Kuč je sjajnim golom pogodio već u trećem minutu, a od tada su se samo ređale šanse za naš tim. Međutim raspoložen je bio i golman gostiju Gertmonas. 

Nevjerovatna stvar na poluvremenu, najbolji šahista svih vremena, Magnus Karlsen pojavaio se u svečanoj loži stadiona "Pod Goricom".

Norveški vele majstor je primio i specijalni dres od predsjednika Fudblaskog saveza Crne Gore, Dejana Savićevića sa brojem 1.

PRVO POLUVRIJEME

45. minut  Crna Gora-Litvanija 1:0

Kraj prvog poluvremena. Crna Gora vodi sa 1:0

40. minut Crna Gora-Litvanija 1:0

"Požutio" je i jedan fudbaler Litvanije. Vorobjovas je faulirao Rubežića. 

35. minut Crna Gora-Litvanija 1:0

Portugalski sudija je "lak" na kartonima. Vujačić, Rubežić, Radunović su u periodu od šest minuta zaradili žute kartone.

30. minut Crna Gora-Litvanija 1:0

Pogledajte sjajan gol Kuča za vođstvo Crne Gore. 

21 minut Crna Gora-Litvanija 1:0

Najbolja prilika za naše momke da dupliraju prednost.  Jovetić je pronašao Camaja, koji je imao dobru ideju prilikom šuta, ali golman Litvanije brani. 

15. minut Crna Gora-Litvanija 1:0

Kuč ponovo pokreće akciju. Prvo je oduzeo loptu na sredini terena, pa uputio loptu u prostor ka Osmajiću.  Fudbale Prestona je kombinovao sa Krstvićem, fudbaler Lećea je pucao, signalizirao je da je jedan igrač Litvanije možda igrao rukom, ali sudija Soarez Dijaz nije ništa svirao.

12. minut Crna Gora-Litvanija 1:0

Kapiten Jovetić pokazuje kakav je majstor. Sjajna kontrola lopte na sredini, nakon čega je uslijedila i lijepa akcija naših momaka. Nažalost Vešović nije najbolje centrirao. 

7. minut Crna Gora-Litvanija 1:0

Nova prilika za naš tim, Osmajić po desnoj strani, ubačena lopta probao je Jovetić glavom u padu. Od svega golaut. 

3. minut GOOOOOOL

Radunović je po lijevoj strani probio i ubacio, Jovetić je špicom odložio, a onda je Edvin Kuč pokazao da ima top u nogi. Jak i precizan šut, i treći gol u trećem nastupu našeg veznog fudbalera.

1. minut 

Camaj je probio po lijevoj strani i fauliran je. Izveo je dobro prekid, tamo se u šesnaestercu našao Nikola Krstvoić koji je sjajno reagovao, toliko da je Gertomans morao da reaguje. Od svega samo korner

UOČI POČETKA:

20:42 Intonirane su državne himne Litvanije i Crne Gore.

20:15 Sastav Livanije: Gertmonas - Lasickas, Girdvainis, Lekiatas, Širvis - Utkus, Vorobjovas - Slivka, Gineitis, Černiš - Paulauskas.

20:05 Šok u Sofiji, Mađari do krucijalnog boda u 97. minutu.

Sve je izgledalo savršeno za našu reprezentaciju. Bugarska je vodila protiv Mađarske do 97. minuta i imala rezultat koji je išao sjajno nama u prilog. 

Onda bi eventualnom pobjedom protiv Litvanije došli do toga da u Budimpešti igramo meč direktno za prolaz na Evropsko prvenstvo. 

Međutim jedna ubačena lopta i Aleks Petkov je sproveo loptu u svoju mrežu. 

19:53 Utakmica reprezentacija Crne Gore i Litvanije imala je uvertiru u duelu sportskih novinara dvije države.  Trujumf je zabilježila naša reprezentacija koja je slavila sa 4:0.

Boje nacionalnog tima sportskih novinara Crne Gore branila su i tri novinara RTCG-a, Danilo Petrović, Vlado Perović i Goran Radević. 

Perović je sjajno komandovao odbranom, Petrović je uputio prvi ozbiljniji šut na meču, a Goran Radević se upisao u listu strijelaca. 

Golove za naš tim postigli su još Ratković, kao i Antić koji je bio dvostruki strijelac.

19:10 Radulović je dakle dao prednost štoperu škotskog Aberdrina, koji je prema pisanju pojedinih britanskih medija na meti Totenhema. Takođe prednost po krilu je dobio Milutin Osmajić koji je u dobroj formi u Prestonu, sa kojim se nalazi pri vrhu Čempionšipa. 

19:00  Poznat je sastav sa kojim će Miodrag Radulović da počne meč protiv Litvanije. Otkoljena je jedina nepoznanica ko će da igra u štoperskoj liniji pored Vujačića, i naš selektor dao je prednost Rubežiću u odnosu na Tućija. 

Crna Gora će nastupiti u sljedećem sastavu: Mijaotović - Vujačić, Rubežić, Vešović, Radunović - Janković, Kuč, Camaj, Osmajić - Jovetić i Krstović. 

KRATKI OSVRT PRED POČETAK:

Šanse naših momaka da izbore vizu za Evropsko prvenstvo su minimalne, ali riječima Igora Vujačića "dok god postoji šansa postoji i nada". 

Litvanci su dužnici iz prvog meča, jer su u zadnjim sekundama meča u Kaunasu uspjeli da dođu do gola za 2:2 i time nas uksrate za važne bodove u borbi za odlazak na EP. 

Ovo će da bude četvrti duel "Hrabrih sokolova" i "Nacionalne komande" (kako je popularni nadimak za Litvaniju") i naša reprezentacija ima bolji skor.

U Ligi nacija 2018. godine oba puta smo slavili, kao domaćini 2:0, a potom na gostovanju sa 1:4.

Treći meč je bio u sklopu ovih kvalifikacija i tada je bilo 2:2.

Selektor Miodrag Radulović je najavio formaciju 4-4-2 i ofanzivu od samog starta bez ikakvih kalkulacija.

Specijalna emisija sa stadiona "Pod Goricom" počinje u 20 časova, dok je direktan prenos od 20:45, na Drugom kanalu RTCG-a.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније