Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

04. 11. 2023. 20:49 >> 20:56

SERIJA A

Inter slavio u "crno-plavom" derbiju: Lautaro se ne zaustavlja

Fudbaleri Intera slavili su na neugodnom gostovanju Atalanti sa 1:2 u 11. kolu Serije A.

Četa Simone Inzagija djeluje sjajno ove sezone, i nakon 11 kola ima 28 osvojenih bodova, sa dvije utakmice na kojima je iznenađujeće ostajala bez istih (poraz od Sasuola i remi sa Bolonjom).

U Bergamu, na mjestu gdje mnogi "polože" oružje, Atalanta je izgledala bolje u uvodnim trenucima, ali odbrana kojom komanduje iskusni Aćerbi je djelovala gotovo perfektno.

Inter dolazi prvi do gola, i to nakon jedanaesterca. Mateo Darmian, koji je morao da uđe bog povrede Bendžamina Pavara, gotovo je imao instant doprinos jer je brzo oboren u šesnaestercu od strane golmana Huana Musa.

Bunili su se Atalantini fudbaleri, bunio se i trener ĐanPjero Gasperini, ali ostala je odluka, a siguran egzekutor je bio Hakan Čalhanoglu. Igrao se 40. minut,

U nastavku dosta bolja igra Intera, ređale su se šanse, ali onda je uslijedila fudbalska lucidnost Lautara Martineza.

Prethodno je poništen gol Argentinca zbog ofsajda, ali samo nekoliko minuta kasnije Lautaro je potvrdio svoju sjajnu formu.

Presing Inzagijevih igrača se isplatio, osvojili su loptu, Mihitarijan je uposlio Lautara a ovaj prelijepim i preciznim udarcem savladao Musa.

Atalanta je odgovorila gotovo momentalno, pošto samo četiri minuta kasnije Đanluka Skamaka je pogodio za 1:2, ali više do kraja meča nije imala ideje i snage da ugrozi gol Jana Somera.

Lautaro je tako sedmi put zatresao mreže protivnika u zadnjih pet kola, a ukupno 12, pa je tako prvi na listi strijelaca Serije A sa duplo više golova od Olivije Žirua.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније