Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

19. 07. 2022. 14:25 >> 14:21

OSLOBOĐENI OPTUŽBI

Tužilaštvo namjerava da uloži žalbu na presudu Blateru i Platiniju

Švajcarsko savezno tužilaštvo objavilo je danas da namjerava da uloži žalbu na oslobađajuću presudu Sepu Blateru i Mišelu Platiniju koju je donio Savezni krivični sud u Belinconi 8. jula.

Blater, bivši predsjednik Fifa, i Platini, nekada prvi čovjek Uefa, na sudu su se našli zbog optužbe za finansijsku prevaru.

Ministarstvo za javnost Konfederacije (MPC) potvrdilo je agenciji ATS da namjerava da ospori oslobađajuću presudu Blatera i Platinija.

Savezni krivični sud mora da da pismene razloge svoje presude, što je proces koji može potrajati. Zatim će razloge presude razmotriti MPC, i potom odlučiti da li će zadržati žalbu ili će je povući.

Blater i Platini su se našli na sudu zbog kontraverzne isplate od strane Fifa, čije Blater bio predsjednik u tom trenutku, od dva miliona švajcarskih franaka na račun Platinija.

Platini je u januaru 2011. godine "priložio Fifi fakturu za isplatu dva miliona franaka" na ime usluga savjetovanja, što je "optužbom" kvalifikovano kao "lažna faktura".

Oba optužena tvrde da su se dogovorili za godišnju platu od milion franaka, usmenim "džentlmenskim dogovorom" i bez svjedoka, a da finansije Fifa nisu dozvoljavale da se novac odmah uplati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније