Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

12. 07. 2022. 13:17 >> 13:14

PREDSTAVLJEN U LOS ANĐELESU

Bejl: Došao sam da ostavim trag

Fudbaler Los Anđelesa Garet Bejl rekao je danas da mu je cilj da igra za reprezentaciju Velsa na Evropskom prvenstvu 2024. kao i na Mundijalu dvije godine kasnije, ali i da osvaja trofeje sa američkim klubom.

Spekulisalo se da će se Bejl povući iz reprezentacije poslije ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kataru, a da bi mu jednogodišnji ugovor sa Los Anđelesom mogao da bude posljednji u karijeri, poslije nekoliko teških sezona u Real Madridu.

"Imam 32 godine, krajem ove nedjelje napuniću 33 i čeka me još mnogo godina. Nisam ovdje došao da ostanem šest mjeseci, 12 mjeseci, ovdje sam da pokušam da ostanem što duže. Želim da igram najbolje što mogu, da ostavim trag u ovoj ligi i ovom klubu. Radujem se budućnosti, ovo nije kratkoročno", rekao je Bejl na konferenciji za novinare u Los Anđelesu, prenio je Skaj.

"U klubu su sjajni saradnici, medicinsko osoblje, ljudi u trening centru i imamo plan da se ubrzam i nadam se da trajem što duže. To što sam ovdje daje mi najbolju šansu da odem na Evropsko prvenstvo (2024 Njemačka) i nikad se ne zna, možda još jedno takmičenje (Svjetsko prvenstvo 2026), to je moj cilj. Ovdje sam da odigram veliku ulogu", dodao je on.

Los Anđeles je petu sezonu u američkoj ligi i prvi je u Zapadnoj konferenciji. Ovog ljeta u klub je došao i Đorđo Kjelini iz Juventusa, a Bejl je rekao da je cilj kluba osvajanje trofeja.

On je izrazio nadu da će pomoći rast fudbala u SAD i da će se istaći mladi igrači.

"Poslije razgovora sa upravom kluba, znao sam da je ovo prava destinacija. Uzbudljiv projekat, klub koji raste, dobro im ide trenutno, a ni grad nije toliko loš. Takođe, želim da pomognem i rast fudbala u SAD, želim da pomognem i mladima. Iskusni igrači imaju obavezu da pomognu rast fudbala širom svijeta", rekao je Bejl.

"Ova liga zaista raste. Mnogo je postignuto u posljednjih 10 godina, svi žele napredak. Igrači koji dolaze to mogu da vide. Mislim da to sad niko ne gleda kao na ligu iz koje se ide u penziju. Fizički je, zahtjevna, promjene vremena su teške, putovanje je teško, ali uzbudljivo je igrati pred ovim navijačima. Zbog toga igrate fudbal. Atmosfera je nevjerovatna na tim stadionima i biće sjajno to vidjeti", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније