Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

09. 02. 2022. 17:07 >> 17:09

ARTETA PORUČIO

Ja sam bio rješenje, a ne problem poslije odlaska Obamejanga

Trener Arsenala Mikel Arteta opisao je sebe kao rješenje a ne problem, poslije odlaska fudbalera Pjera-Emerika Obamejanga u Barselonu.

Obamejang je posljednjeg dana januarskog prelaznog roka kao slobodan igrač prešao u Barselonu, nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Arsenalom. On je bio najplaćeniji igrač Arsenala, a za londonski klub nije igrao od decembra nakon što mu je zbog nediscipline oduzeta kapitenska traka.

Po dolasku u Barselonu, Obamejang je prošle nedjelje rekao da je problem bio "samo sa Artetom".

Upitan da prokomentariše tu izjavu, Arteta je rekao da ne misli da je u njemu bio problem.

"Zahvalan sam na onome što je Oba uradio u klubu, na njegovom doprinosu otkako sam ja ovdje. Ja sebe vidim kao rješenje u tom odnosu, a ne kao problem. Završilo se na najbolji način za sve. Kada se stvari i kontekst promjene, morate da donesete odluke. Svi smo odlučili da je najbolje da ode i sada on igra za Barsu", rekao je Arteta, prenio je Skaj.

"Imali smo sastanke i odluku smo zajedno donijeli, igrač, klub i menadžer", dodao je trener londonske ekipe.

Arteta će završiti sezonu sa samo dvojicom klasičnih napadača, a Ediju Nketiji i Aleksandru Lakazetu ističu ugovori na ljeto.

"Uradili smo ono što smo smatrali da je ispravno sa igračima koji su morali da odu, situacije sa ugovorima su takođe uticale i morali smo da budemo fer. Imali smo jasan plan šta možemo da uradimo, a to mora da bude izvodljivo. Ali mi smo vrlo jasni, mi samo želimo najbolje igrače i najbolje ljude u ovom klubu. Odlučili smo da ne žurimo", rekao je Arteta.

Arsenal će u četvrtak igrati na gostujućem terenu protiv Vulverhemptona u Premijer ligi. Londonska ekipa je trenutno šesta na tabeli, a Vulverhempton osmi sa dva boda manje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније