Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 01. 2021. 13:50 >> 13:50

DOSTANIĆ

Plasman na evropsku scenu primarni cilj Zete

Fudbaleri iz Golubovaca od 1. do 14. februara boraviće u Antaliji, gdje će odigrati pet kontrolnih mečeva. Togoanac Kodjo i Ganijac Jamoa nijesu više članovi Zete. Zasad jedina pojačanja u timu trenera Ratka Dostanića su Petar Orlandić i Andrej Pupović.

U prvom šampionskom klubu nezavisne Crne Gore i ovog proljeća ambicije su evropske. Izboriti poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope osnovni je cilj kluba koji je u zimskoj pauzi dobio novog kormilara iskusnog stratega iz Srbije Ratka Dostanića, nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Levskog iz Sofije u drugih poznatih klubova, koji je posljednji angažman imao u Rabotničkom iz Sjeverne Makedonije.

Dok je većina naših prvoligaša već imala po par kontrolnih mečeva Zeta će prvu prijateljsku utakmicu odigrati u subotu, 30. januara od 13 sati na svom terenu protiv Adrie.

"To će biti naša prva provjera onoga što smo uradili tokom prve tri sedmice rada. Momci su trenirali zaista odlično. Sada je na njima da napreduju u tehničko-taktičkom smislu kroz test utakmice. Na okupu je 26-27 igrača, a spisak od 25 koji će putovati na pripreme u Antaliju saopštiću u subotu. Tamo ćemo boraviti od 1. do 14. februara i odigrati pet mečeva koji će nam pomoći da formiramo najbolji tim za proljećnje obaveze. Sa nama više nisu Togoanac Kodjo i Ganijac Jamoa, a zasad smo se pojačali sa napadačem Petrom Orlandićem i Andrejom Pupovićem, koji pokriva poziciju lijevog bočnog i koji je ranije bio u Crvenoj zvezdi a jesenas igrao u Vršcu. Od nas se očekuje da dođemo do evropskih mečeva, imamo šanse da do njih stignemo kroz prvenstvo ili kroz kup takmičenje i ja vjerujem da ćemo na kraju ispuniti očekivanja navijača i Uprave kluba", istakao je Ratko Dostanić, šef Stručnog štaba Zete.

Zeta će se u Antaliji 4. februara sastati sa ukrajinskom Vorsklom, tri dana kasnije sa Dnjeprom, 10. sa ruskim Uralom a 13. sa Arsenalom iz Tule.

Za 6. februar zakazan je duel sa rumusnkim drugoligašom Csikszeredom i u toj utakmici šansu će dobiti kandidati za prvi tim sa manjom minutažom.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније