Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

05. 01. 2021. 16:51 >> 16:50
1

HADŽIBEGIĆ

Sa Savićevićem sam se rastao prijateljski

Doskorašnji selektor fudbalera Crne Gore Faruk Hadžibegić rekao je, da sa Dejanom Savićevićem i ljudima u FSCG-u rastao kao prijatelj.

”Naša relacija traje skoro 40 godina, prijatelji, igrači, saigrači, Savićević je bio moj predsjednik, ja njegov selektor. On me je postavio za selektora Crne Gore. Rastali smo se u perfektnim odnosnima, prijateljskim kakvi su bili. Kada sam dolazio u Crnu Goru rekao sam dolazim kao prijatelj, odlazim kao prijatelj. Znači, u startu se znalo da imam misiju koju treba da završim, uz pomoć saradnika, igrača, ali i ljudi koju su radili oko nas, završili smo je perfektno. Osjećam to više od prijateljstva i prema njima gajim bratske odnose”, kazao je Hadžibegi za Anadoliju.

Rekao je da se sada okreće novim trenerskim izazovima.

”Bavim se trenerskim poslom. Stavio sam se na evropsko fudbalsko tržište i znam dobro kako to ide. Na raspolaganju sam jer sam slobodan trener od 31. decembra 2020. godine. Jedina ambicija mi je da radim”, istakao je Hadžibegić.

Bivši selektor "sokola" se osvrnuo na fudbalkse prilike u regionu.

”Srbija ima jako dobru reprezentaciju i volio bih da poslože kockice. Kod njih ima vjetrova koji nisu prihvatljivi sa fudbalske strane, kao i kod nas u Bosni i Hercegovini. Vidimo sada to po procesu traženja novog selektora u BiH. Gledajući domaća prvenstva u regiji, diže se naš fudbal. Naša liga u BiH ima šest, sedam, osam dobrih klubova sa tradicijom još iz ranijih vremena, vraća se kvalitet. I Crna Gora se polako vraća. Na kraju krajeva, šta je uradila geografski mala Slovenija. Možda bi mogli neke stvari kopirati od njih”, kazao je Hadžibegić.

On je jedna od opcija za selektora BiH, kaže da bi prihvatio da razgovora sa čelnicima saveza.

”Prihvatio bih razgovor, ali pozvati neću nikoga. Svi znaju ko sam i gdje sam”, naglasio je Hadžibegić.

Istakao je da fudbal bez navijača nije isti sport.

”Nema interesa da se igra fudbal, jer publika daje pozitivan pritisak i interes. Jedva čekam da prođe pandemija koronavirusa. Nadam se da su doktori našli rješenje. I UEFA i FIFA je u krizi sa datumima za takmičenje. Kažem, nadam se što većem i bržem povratku publike na stadione, a što se nas tiče ne trebamo brinuti , imamo talenata, područje smo koje rađa talente”, zaključio je Hadžibegić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније