Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Radio CG ]

02. 08. 2020. 13:01   >>  13:03

MILOŠEVIĆ ZADOVOLJAN

Uspješan prvi test pred novu sezonu

Fudbaleri Budućnosti u prvoj kontrolnoj utakmici u okviru priprema za novu takmičarsku sezonu pobijedili Adriu sa 4:0. Sportski direktor "plavih" Zvezdan Milošević zadovoljan učinkom svih igrača koji su istrčali na teren.

 

Kratko je trajao odmor za ekipu koja je obilježila proteklu sezonu i osvojila titulu šampiona u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi. Uslijedile su pripreme za nove obaveze i izazove. Novo prvenstvo Crne Gore startovaće 15. avgusta a odmah zatim slijedi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U prvom kontrolnom meču Budućnost je savladala sastav Adrie sa 4:0, pogocima novajlija Ćukovića, Janketića i Bojovića, te najboljeg igrača proteklog šampionata Draška Božovića.

"Iako su noge teške u ovoj fazi priprema zadovoljan sam učinkom, kao i činjenicom da se niko nije povrijedio na utakmici sa Adriom. Trener Mladen Milinković provjerio je trenutne mogućnosti 21-og igrača i smatram da su svi zadovoljili", ističe sportski direktor Budućnosti Zvezdan Milošević.

Budućnost nije bila kompletna, jer nijesu mogli da zaigraju Petar Grbić i Aleksandar Vujačić zbog povrede i Miloš Raičković, koji je tek završio samoizolaciju zbog korona virusa.

"Pojačanja su nagovijestila da će biti od velike pomoći u novoj sezoni a zadovoljan sam i povratkom pozajmljenih mladih igrača Vukotića i Bojovića, jer ćemo u novom prvenstvu na terenu morati da imamo dvojicu mladjih fudbalera od 21 godine. Već u srijedu, 5. avgusta na Starom aerodromu od 20 sati odmjerićemo snage sa ekipom Podgorice, a generalnu probu pred novo domaće takmičenje imaćemo u subotu 8. avgusta protiv ekipe Titograda", kaže Milošević.

Prvi operativac aktuelnog šampiona ističe da još nije završena potraga za pojačanjima.

"Dosta je teško u ovakvim okolnostima naći adekvatna pojačanja, jer ima i crnogorskih fudbalera koji sada ne mogu da se vrate u državu i odmah budu na raspolaganju. Vidjećemo da li ćemo uspjeti da dovedemo još paar novih fudbalera. Prva opcija nam je štoperska pozicija, mada smo doveli Ćukovića, ali znamo da su kartoni i povrede česti problemi defanzivaca, pa moramo računati i na te situacije ", ocjenjuje nekadašnji vrsni fudbaler sarajevskog Željezničara.

Zvezdan Milošević se nada da će "plavi" uspješno prezentovati crnogorski fudbal u kvalifikacijama za najjače takmičenje a na domaćoj sceni ambicije su poznate- juriš na duplu krunu.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније