Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

05. 07. 2020. 21:22 >> 21:19

RADI SA VLASTIMA

Bundesliga vraća navijača na stadione?

Uprava njemačke fudbalske lige (DFL) radi sa vlastima na planu povratka navijača na stadione tokom pandemije koronavirusa.

"Masovna okupljanja su zabranjena do 31. oktobra, osim ako nemaju higijenski proces i poslije toga bude moguće pratiti posjetioce. Radimo na smjernicama te vrste i neke prve ideje razmjenjujemo sa Ministarstvom zdravlja", rekao je izvršni direktor DFL Kristijan Zajfert.

Njemačka je prva velika evropska fudbalska liga koja je nastavila takmičenje u sred pandemije koronavirusa 16. maja. Šampion je Bajern iz Minhena, a do kraja sezone ostalo je da se odigra revanš utakmica za opstanak u ligi između Verdera i Hadenhajma, u ponedjeljak.

Zajfert je rekao da bi bilo kakvi planovi za prisustvo navijača u sezoni 2020/2021 trebalo da uzmu u obzir raspored mjesta i širenje koronavirusa u lokalnom području.

On je pohvalio navijače da su pokazali veliku disciplinu, tako što se nijesu okupljali ispred stadiona za vrijeme utakmica.

Njemački mediji prenijeli su da bundesligaški klubovi razmatraju ideju da na utakmicama bude ograničeni broj navijača, uz obavezno održavanje distance.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније