Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

AA [ Objavio: O.Z. ]

11. 06. 2020. 19:10 >> 19:11

ZBOG KORONA VIRUSA

Veliki finansijski gubici premijerligaša

Klubovi koji nastupaju u engleskoj Premijer ligi imaće velike gubitke u prihodima zbog nove vrste korona virusa (COVID-19).

Prema istraživanjima kompanije "Deloite", očekuje se da će 20 timova iz Premijer lige u sezoni 2019-20 ostati bez prihoda od oko milijardu funti.

Studija je pokazala da je 20 klubova prošle sezone ostvarilo prihode od ukupno 5,2 milijarde funti, što je više za sedam posto u odnosu na prethodnu sezonu.

Međutim, ove godine, zbog pandemije korona virusa, fudbalske lige u Engleskoj su prekinute u martu, a preostala 92 meča odigraće se bez publike, što će ostaviti ogromne ekonomske posljedice na mnoge klubove.

Mančester junajted je prošlog mjeseca saopštio da je pandemija korona virusa klub koštala 28 miliona funti, a očekuje se da će konačni gubici biti i veći.

Premijer liga je prekinuta 13. marta zbog globalne pandemije novog korona virusa. Takmičenje će se nastaviti 17. juna bez prisustva publike, a prve duele igraće Aston Vila i Sheffield United u 19 sati, te Mančester Situ i Arsenal u 21.15.

U trenutku prekida sezone lider na tabeli bio je Liverpul sa 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Mančester sitija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније