Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

09. 04. 2020. 23:42   >>  23:39

SPORTSKI I EKONOMSKI RAZLOZI

Rumenige: Fudbal mora da se nastavi

Direktor Bajerna iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da fudbal mora da se nastavi zbog sportskih i ekonomskih razloga.

Fudbalska takmičenja prekinuta su gotovo u cijeloj Evropi zbog pandemije korona virusa. Fudbaleri Bajerna su ove nedjelje počeli sa treninzima, poštujući sve propisane mjere, dok čekaju dozvolu nadležnih o nastavku Bundeslige.

"Već tri dana treniramo u malim grupama, poštujući zdravstvene protokole. Nastavak takmičenja 9. maja jedna je od hipoteza u Njemačkoj, ali o tome tek treba da se odluči. Moramo da se vratimo na teren iz dva razloga, sportskog, kako bi se odlučilo o šampionu, ispadanju i mjestima u evropskim takmičenjima, ali i ekonomskog razloga, pošto televizijska prava imaju veliki uticaj na prihode klubova", rekao je Rumenige za Korijere delo Sport.

"Čekamo odobrenje vlasti", dodao je bivši napadač i dvostruki osvajač Zlatne lopte.

Rumenige je rekao da je fudbal u posljednjih 10 godina živio izvan svojih mogućnosti i neprestano povećavao troškove.

"Klubovi su preuzeli sve rizike. U ovakvim vremenima ne računa se bilans već gotovina", naveo je Rumenige.

U Bundesligi se ove sezone odigralo 25 kola, a Bajern je prvi na tabeli sa četiri boda više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније