Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

30. 06. 2019. 22:41 >> 22:44

REVANŠIRALA SE NJEMAČKOJ

Španija peti put prvak Evrope

Fudbaleri Španije pobjednici su Evropskog prvenstva za mlade. Španija je u finalu bila bolja od Njemačke i slavila 2:1. Španija peti put u istoriji osvaja titulu na kontinentalnom šampionatu za igrače do 21 godine.

Španija se na najbolji mogući način revanširala Njemačkoj za poraz u finalu 2017. godine i postala novi šampion Evrope za igrače do 21 godine.

Španija je u finalu slavila 2:1, a do vođstva je došla već u sedmom minutu fenomenalnim golom Fabijana Ruiza.

Oba tima su tokom prvog poluvremena imala svoje šanse, ali promjene rezultata nije bilo do odlaska na odmor.

Njemačka je odlučno i hrabro ušla u drugo poluvrijeme. Kontrolisala je igru, napadala, vršila pritisak, ali realizacija je istala.

A za to je uslijedila kazna u vidu kontra napada koji je u 69. minutu u gol pretvorio fudbaler zagrebačkog Dinama Dani Olmo koji je tako, ispostaviće se, potvrdio pobjedu svoje selekcije i zasluženo osvajanje titule za reprezentaciju koja je možda bila i najdominantnija na cijelom turniru i pored poraza od Italije u prvom kolu.

Njemačkoj su se napadi u drugom poluvremenu isplatili tek u 88. minutu kada je gol postigao Nadim Amiri, ali tada je već bilo kasno za sve.

Najbolji strijelac šampionata je, sa sedam postignutih golova, Đan Luka Valdšmit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније