Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

03. 09. 2013. 20:26 >> 20:26

IMAMO KVALITET

Drobnjak: Poljaci nijesu nepobjedivi

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ima dovoljno kvaliteta da u utakmici protiv Poljske ostvari dobar rezultat, kazao je pomoćni trener crnogorske reprezentacije Anto Drobnjak.

Crna Gora i Poljska odigraće u petak u Varšavi utakmicu D grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.



Drobnjak je kazao da je Poljska veoma kvalitetna, ali ne i nepobjediva ekipa.

"Poljska je izuzetno kvalitetna ekipa, ali ne i nepobjediva. Domaćini su, ne mogu reći da smo favoriti, ali mislim da ima prostora za dobar rezultat. Imamo dobru ekipu, koja kada igra sto odsto, može da pobijedi svakog protivnika", rekao je Drobnjak na brifingu sa novinarima u kampu Fudbalskog saveza.

On je kazao da je za dobar rezultat u Varšavi potrebno da sve linije u timu odigraju na visokom nivou.

"Nikada nijesam pravio razlike u linijama tima. Fudbal je kolektivna igra, pa ukoliko napadači postignu dva gola, a odbrana primi tri utakmica se gubi. Neophodan je dobar blok na sredini terena, dobra saradnja svih linija tima, kao u utakmici protiv Ukrajine, da se odbranimo a onda da pokušamo da damo gol", rekao je Drobnjak.

On smatra da su igrači i stručni štab detaljno upoznati sa kvalitetima i manama poljske reprezentacije.

"Otišao sam da pogledam nove igrače u odnosu na utakmicu u Podgorici, vidim da su im se neki igrači povrijedili, ali što se tiče sastava ne postoje nepoznanice. Uvjereni smo u njihove kvalitete, postoje diskovi koje smo pogledali", rekao je Drobnjak.

On je kazao da je imao priliku da se lično uvjeri u snagu poljske reprezentacije tokom prijateljske utakmice.

"Poljska nam nije nepoznanica, gledao sam prijateljsku utakmicu koju su odigrali jako dobro. U prvom poluvremenu gubili su 2:1, pa su na poluvrijeme ispraćeni zvižducima. Imaju izuzetno jaku ekipu, pa su tokom drugog poluvremena igrali ofanzivno, i uspjeli da postignu dva gola", rekao je Drobnjak.

On je kazao da poljski navijači mogu biti i prevaga, ali i teret u predstojećoj utakmici.

"Njihovi navijači su jako dobri kad Poljska vodi, ali umiju da pokažu nezadovoljstvo kada se gubi. Nadam se da će tako biti i protiv nas", rekao je Drobnjak.

Prema njegovim riječima predstojeći duel u Varšavi biće potpuno drugačiji od onog u Podgorici, koji je završen neriješenim rezultatom 2:2.

"Utakmica u Podgorici je bila izuzetno fizički zahtjevna, gubili smo, pa poveli, na kraju je bilo neriješeno, a po šansama koje su Poljaci imali mogli smo i izgubiti. Igrači su pokazali da mogu da naprave rezultat kad je najteže i nadam se da će ova utakmica biti reakcija nakon loše utakmice protiv Ukrajine", rekao je Drobnjak.

On je kazao da je grupa izuzetno teška, kao i da će biti neizvjesno u preostala tri kola do kraja kvalifikacionog ciklusa.

"Grupa je izuzetno nepredvidiva, svi u našoj grupi igraju bolje u gostima, to su pokazale i Poljska i Ukrajina . Nadam se da u ove tri utakmice uz maksimalno angažovanje igrača i stručnog štaba možemo da ostvarimo uspjeh", rekao je Drobnjak.

Prema njegovim riječima, normalno je da nema euforije, kao što je to bio slučaj pred prethodne utakmice, nakon slabije partije i poraza protiv Ukrajine

"Euforija se stvara dobrim rezultatima, do utakmice sa Ukrajinom napravili smo, za širu javnost, neočekivano dobre rezultate , ali smo bili svjesni kvaliteta Ukrajine", zaključio je Drobnjak.

Napadač crnogorske reprezentacije Luka Đorđević kazao je da je predstojeća kvalifikacona utakmica protiv Poljske važna koliko ione nakon nje, protiv Engleske i Moldavije.



"Ostale su još tri utakmice do kraja kvalifikacija, i na svaku od njih gledamo kao na najvažniju. Moramo ići na pobjedu u Poljskoj, mislim da, ukoliko u Poljskoj odigramo brze kontra napade kao u Ukrajini, možemo do dobrog rezultata", rekao je Đorđević.

On je kao glavnu snagu Poljaka istakao igru u napadu, dok je, po njegovom mišljenju, odbrana slabiji dio tima.

"Poljaci igraju jako brzo, pravi evropski fudbal. U napadu su jako kvalitetni , ali u odbrani su nešto slabiji, pa ćemo tu pokušati da nađemo svoju šansu , da sa dobrom odbranom i dobrim napadom možemo da pobijedimo", rekao je Đorđević.

On smatra da je najveća opasnost za crnogorsku reprezentaciju napadač Borusije iz Dortmunda Robert Levandovski, ali da je crnogorska odbrana dovoljno jaka da ga zaustavi.

"Levandovski je njihov glavni igrač, jako opasan napadač , ali naša odbrana je tokom kvalifikacija pokazala da može ravnopravno da se nosi sa jakim napadačkim ekipama", rekao je Đorđević.

On je kazao da uloga favorita koju ima reprezentacija Poljske u predstojećoj utakmici, može da odgovara crnogorskoj reprezentaciji.

"Biće nam možda lakše, jer njihovi navijači očekuju mnogo, što može stvoriti pritisak kod njihovih fudbalera, od kojih se očekivalo više u ovim kvalifikacijama. To je izvanredna prilika da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Đorđević.

Selektor Brnović zbog povrede neće moći da računa na Marka Simića, a reprezentaciji se na večerašnjem treningu priključio i Elsad Zverotić.

Kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić imao je manju povredu pete, ali će biti spreman za duel u Varšavi.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније