Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 07. 2013. 23:42 >> 23:42

LE(KVALIFIKACIJE)

Ispali Šturm, Rozenborg, Utreht

U treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope prošli su Minsk, Slask, Hajduk, Makabi, Tun, Zvezda, dok su šokantne eliminacije doživjeli Šturm, Anortozis, Sparta, Utreht.

Iznenađenje godine je Brejdablik sa Islanda. Ovaj tim eliminisao Šturm iz Graca, nekadašnjeg redovnog učesnika Lige šampiona.

Zanimljivo je da je Brejdablik  prvi put u istoriji postigao gol u gostima, i ujedno  ostvario prvu pobjedu u gostima u istoriji. Ova ekipa je već u prvoj rundi ostvarila istorijski uspjeh eliminisavši Santa Kolomu, što je bilo prvi put da klub prođe neku rundu takmičenja.

Švedski Jevle je ostavrio fenomenalan preokret. Anortozisu nije bilo dovoljno 3:0 sa Kipra, jer su Šveđani  na svom terenu postigli četiri gola.

Jevle je furiozno odigrao završncicu, čak tri gola postigao je u posljednjih 25 minuta i šokirao nekadašnjeg učesnika Lige šampiona.

Neočekivanu eliminaciju doživjela je praška Sparta. Nakon 2:2 u Pragu, Haken je golom u Eriksona 81. minutu veliki češki tim poslao kući.

Šokantno je ispao i Utreht, koji je eliminisan od Diferdanža. Luksemburžani su nakon 2:1 na svom terenu poveli i u Holandiji, ali je domaći tim uspio da preokrene na 3:1. Ipak, hrabra ekipa iz Luksemburga je stigla do nevjerovatnih 3:3 i otišla dalje, pto je jedno od najvećih iznenađenja ove godine.

Još jedan velikan je rano završio odisejuu Evropi, Rozenborg je eliminisan od škotskog Sent Džonstona iako je igrao 1:1 na Ostrvu. Norvežane je plasmana koštao minimalni poraz u Trondhajmu.

Dalje idu Minsk, Rubin i Trenčin. Bjelorusi su nakon 1:1 na Malti, uspjeli da sruše Valetukod kućeOdluka o putniku u narednu rundu pala je roku od pet minuta. Strijelci su bili Vasiljuk (55.) i Kibuk (60).

Trenčin je poveo rano protiv Geteborga golom Adija u 15. minutu, da bi u 54. promašio penal. Međutim, Šveđani ih nijesu kaznili, da bi Adi drugim golom 20 minuta prije kraja ponovo obradovao Slovake. Haglund je u 82. Minutu donio neizvjesnost, ali se Trenčin odbranio i prošao dalje.

Rubin je na iskustvo eliminisao Jagodinu. Nakon 3:2 u Srbiji slavio je minimalnim rezultatom u Kazanju. Jedini strijelac je bio Karadeniz.

Dalje je prošla i Vojvodina koja je sjajnom igrom sa 3:1 savaldala Honved u Budimpešti, dok je Zvezda na jednite jade prošla IBV sa Islanda, pošto je odbranila 2:0 iz prvog meča. Crnogorsk internacionalac Boban Bajković je odbranio penal. Hajduk je dominirao u Turnovu, ali je odigrao samo 1:1 protiv domaćina. Ipak, i to je bilo dovoljno, jer su “bili“ slavili u Splitu 2:1.

Najubjedljiviju pobjedu ostvario je Makabi iz Haife. Izraelci su deklasirali Hazark u Lenkoranu sa čak 8:0!

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније