Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: F.R. [ Beta ]

10. 02. 2018. 14:45 >> 14:44

UMANJENA SUSPENZIJA

Čung Mong-jun se vraća fudbalu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani umanjio je danas suspenziju bivšem potpredsjedniku Medjunarodne fudbalske federacije (FIFA) Čung Mong-junu sa pet godina na 15 mjeseci i on može odmah da se vrati fudbalu.

CAS je naveo da je pronašao "olakšavajuće faktore", zbog čega je fudbalskom funkcioneru iz Južne Koreje umanjio suspenziju na 15 mjeseci.

Fifa je u februaru 2016. suspendovala Čunga iz fudbala na šest godina zbog "neprikladnog lobiranja" u kandidaturi Južne Koreje za Mundijal 2022. U junu 2016. kazna je, poslije njegove žalbe, umanjena na godinu dana.

CAS je presudio da je Čung prekršio pravila etičkog kodeksa FIFE, ali u "mnogo manjoj mjeri nego što je to navela Fifa". Pošto je njegova suspenzija počela da se računa od 7. oktobra 2015, to znači da je istekla 7. januara prošle godine i Čung može odmah da se vrati poslovima u fudbalu.

Čung je planirao da se kandiduje za predsjednika Fife, a zatim je suspendovan. Milijarder iz Južne Koreje je od 1994. do 2011. bio potpredsjednik Fife.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније