Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio P.R. [ Beta ]

09. 09. 2017. 16:43 >> 16:15

PREMIJER LIGA

Sitijeva "petarda" Liverpulu

Fudbaleri Mančester sitija pobijedili su danas na svom terenu Liverpul sa 5:0, u utakmici četvrtog kola Premijer lige.

Siti je poveo u 24. minutu golom Serhija Augera, koji je postigao šesti gol u svih šest prvenstvenih utakmica na domaćem terenu protiv Liverpula. Vođstvo je udvostručio Gabrijel Žezus u šestom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena. Žesus je bio strijelac i u 53. minutu, a četvrti i peti gol postigao je Liroj Sane u 77, odnosno prvom minutu nadoknade vremena.

Liverpul je na početku bio nešto bolji, prvi je zaprijetio preko Mohameda Salaha, koji je izašao pred golmana Edersona, koji mu je odlično odbranio. Nedugo zatim istakao se i njegov kolega iz Liverpula Simon Minjole, koji je dobro odbranio udarac Žezusa.

Siti je poveo u 24. minutu golom Aguera. Minjole je loše ispucao loptu, do nje je došao Fernandinjo i proslijedio do Kevina de Brujnea, a ovaj do Aguera, koji je postigao 124. gol u Premijer ligi. On je postao najefikasniji igrač Premijer lige koji nije Evropljanin. Iza njega ostali su Dvajt Jork sa 123 gola, Didije Drogba sa 104 i Emanuel Adebajor sa 97 golova.

U 37. minutu Liverpul je ostao sa igračem manje, pošto je isključen Sadio Mane poslije starta na golmanu Sitija Edersonu. Mane je krenuo ka golu, Ederson je izašao van šesnaesterca i pokušao glavom da izbije loptu, ali je na njega startovao Mane visoko podignutom nogom i šutnuo ga u lice. Edersonu se desetak minuta ukazivala pomoć, a na terenu ga je zamijenio Klaudio Bravo.

Kada je utakmica nastavljena, u trećem minutu nadoknade poništen je gol Žezusa zbog ofsajda, ali je on tri minuta kasnije udvostručio prednost, kada je sa pet metara poslao glavom loptu u mrežu, poslije dobrog centaršuta Kevina de Brujnea sa lijeve strane.

Žezus je svoj drugi gol na meču postigao u 53. minutu. Fernandinjo je poslao dugu loptu do Aguera, a on je zajedno sa Žezusom izbio pred gol "crvenih" i kada se činilo da će šutnuti na gol, dodao je loptu do Žesusa, koji je povisio na 3:0.

Rezervista Sane je postigao četvrti gol poslije dodavanja Benžamena Mendija u 77. minutu, a konačan rezultat postavio je lijepim golom sa oko 25 metara u nadoknadi vremena.

Ekipa Pepa Gvardiole ostvarila je treću pobjedu u ligi i prva je na tabeli sa 10 bodova, a Liverpul je poslije prvog poraza u prvenstvu peti na tabeli sa sedam bodova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније