Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

04. 06. 2013. 14:26 >> 14:42
2

POČEO PRITISAK

Fomenko: Crnogorci će provocirati

Selektor ukrajinske fudbalske reprezentacije Mihailo Fomenko, uoči meča protiv Crne Gore u petak, upozorio je svoje izabranike da ne nasjedaju na provokacije navijača i protivničkih igrača na terenu tokom utakmice u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, prenose agencije.

 

„Odgovori na provokacije su najveći neprijatelj za naš tim. Crnogorci imaju takvu vrstu igrača i navijača“, kazao je Fomenko za internet stranicu Fudbalskog saveza Ukrajine.

Čini se kako su riječi ukrajinskog selektora najviše adresirane prema odbrambenom igraču Dinama iz Kijeva Evgenu Kačeridiju, koji je poznat po svom temperamentu, zbog kojeg je često u prošlosti bio učesnik verbalnih okršaja sa sudijama i suparničkim igračima.

Ovaj 25-godišnji fudbaler dobio je suspenziju od tri meča neigranja u ukrajinskom prvenstvu zbog nasilnog ponašanja na terenu protiv Černomoreca, a dobio je i žuti karton tokom nedjeljne prijateljske utakmice protiv Kameruna nakon prepirke sa protivnikom.

Međutim, očekivanja su da će biti u sastavu ekipe protiv Crne Gore.

„On se ne ponaša uvijek tako, ponekad se uspije kontrolisati, ali u nekim situacijama može eksplodirati“, kazao je Fomenko.

Nastup odbrambenog igrača Šahtara iz Donjecka, Oleksandera Kučera, koji je uobičajeni partner sa Kačeridijem u posljednjoj liniji odbrane, protiv naše reprezentacije je pod znakom pitanja, zbog istegnute prepone na treningu, pa će ga vjerovatno zamijeniti klupski kolega Jaroslav Rakicki.

Crna Gora je prvoplasirana ekipa kvalifikacione grupe H sa 14 osvojenih bodova iz šest mečeva, a dva boda manje ima drugoplasirana Engleska. Ukrajina i Poljska imaju po šest bodova, ali i jednu utakmicu manje od lidera.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније