Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 05. 2013. 23:15 >> 23:17
2

SERIA A

Milan "iščupao" treće mjesto

Milan je bio na ivici ponora, gubio je do pet minuta prije kraja na gostovanju otpisanoj Sijeni, ali se izvukao i slavio sa 2:1, čime je obezbijedio treće mjesto, a raspršio snove Fiorentini da će otići u Ligu šampiona. "Viola" je deklasirala Peskaru u gostima 5:1.

Od početka se vidjelo da će Milan imati mnogo problema sa Sijenom. Domaćin je igrao samo za čast jer je već u nižem rangu, a u 26. minutu je poveo. Terci je ostao sam i lako je matirao nemoćnog Abijatija, 1:0 za Seneze.

Milan je potom preuzeo inicijativu, ali uzalud. Momci Masimilijana Alegrija nijesu nalazili put do mreže Pegola, trener Milana je zaigrao i sa četiri napadača, ali se malo toga promijenilo.

Kada je kapiten Ambrozini dobio drugi žuti karton, činilo se da su sve „lađe potonule“. Ipak, odmah poslije toga i Terlici je morao u svlačionicu i nada se vratila.

Zatim je na scenu stupio sudija Bergonci koji je poklonio penal Milanu, nakon duela Felipea i Balotelija. Balo je bio precizan za 1:1. To je bio početak kraja domaćih. Odmah u narednom napadu u jednoj gužvi Mekses je iz drugog puta savladao Pegola i Milan je stigao do zlatne pobjede i kvalifikacija za Ligu šampiona.

U Peskari je viđena simultanka Adema Ljajića. Fiorentina je napunila očajne "Delfine, a Ljajić je tri puta savladao Matiju Perina, a u strijelce su se upisali i naš Jovetić i Fernandez.

Udineze nije ništa prepustio slučaj, razbili su nezainteresovani Interu koji je jedva čekao da se sezona završi. Handanović je protiv bivših klupskih drugova primio pet golova. Pinci ga je načeo već u prvom minutu, stigao je i Di Natale da se upiše, na kraju 5:2 za "Zebre" koje su ponovo u Ligi Evrope.

Roma je u beznačajnom meču pobijedila Napoli 2:1, a svi golovi pali su u drugom poluvremenu. Markinjo i Destro savladali rezervnog golmana Rosatija, do kraja je Kavani spasio čast vicešampiona. Lacio je poražen od Kaljarija, jedini gol postigao je Desena.

U revijalnim mečevima, Parma je dokusurila Palermo na oproštaju Sicilijanaca od Serije A, dok su Torino i Katanija odigrali 2:2.

Rezultati i strijelci:

Atalanta - Kjevo 2:2

(Stendardo 8, Đorđi 84. - Tereo 76, 90.+2)

Bolonja - Đenova 0:0

Sijena - Milan 1:2

(Terci 26. - Baloteli 84.pen, Mekses 87)

Roma - Napoli 2:1

(Markinjo 47, Destro 59. - Kavani 85)

Kaljari - Lacio 1:0

(Desena 75)

Inter - Udineze 2:5

(Žezus 12, Roki 64. - Pinci 1, Domici 10, Di Natale 41, Silva 53, Murijel 67)

Peskara - Fiorentina 1:5

(Vitiljo 77. - Ljajić 16, 25, 59, Fernandez 29, Jovetić 54)

Torino - Katanija 2:2

(Ćerči 53, Bjanki 83. - Almiron 25, Bergesio 62)

Palermo - Parma 1:3

(Mikoli 76. - Gobi 39, Valdes 42, Belfodil 45)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније