Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Вечерњи.хр [ R.B. ]

18. 06. 2023. 08:43 >> 08:43

OSTANITE HIDRIRANI

Zašto je dobra ideja da pijete čaj i tokom ljeta?

Iako se može činiti kontraintuitivnim, posezanje za toplim napicima umjesto hladnim zapravo može biti efikasnije u održavanju niske tjelesne temperature.

Temperature su sve više i mnogi već razmišljaju o načinima da se rashlade. Većina ljudi zna da je važno ostati hidrirani tokom toplog vremena kako bi se izbjegla dehidracija i toplotna iscrpljenost, ali se ispostavilo da odabir nečeg drugog osim vode može pomoći vašem tijelu da se ohladi, piše Miror.

Posezanje za šoljicom čaja možda vam je posljednja stvar na umu, ali ispostavilo se da pijenje određenog biljnog čaja može pomoći da se ohladite.

Nutricionista je preporučio da razmislite o čaju od nane, koji je poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima, a može vam pomoći i da se rashladite.

"Lako se uzgaja u bašti ili i jeftin je za kupovinu u supermarketu, pepermint je savršen izbor i nudi prirodan način da se ohladite, jer mentol biljke stimuliše receptore za hlađenje vašeg tijela", rekla je nutricionista Simon Tomas.

A, ako još uvijek ne možete da se nosite sa ispijanjem toplih napitaka tokom toplih mjeseci, Simon ima sjajan trik da se uvjerite da i dalje možete uživati u ovom biljnom lijeku.

"Volim da skuvam čaj od nane, a zatim ga zamrznem u kockicama leda da bih ih koristila kasnije tokom dana kao dodatni način da se ohladim i ostanem hidrirana. Takođe, možete dodati mentu i vodu u bokal i piti ovaj prirodni koktel tokom dana kada vam je vruće i kada ne želite gazirana pića“, dodala je ona, prenose Večernji.hr.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније