Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ Portal RTCG ]

30. 07. 2023. 21:26 >> 21:50

PRIRODNA MEDICINA

Čaj od heljde pomaže kod proširenih vena

Istraživanja su pokazala da se čak 60 odsto stanovništva žali na neugodnu bolest vena. Srećom, postoje prirodni načini da se problem minimalizuje.

Velike vrućine i te kako utiču na krvne sudove. Teške i umorne noge osjećaju oni koji pate od proširenih vena. Dok tražite svoj idelan lijek probajte sa prirodnom medicinom.

Upotreba heljde pomaže u liječenju proširenih vena i sprečava pucanje i krvarenje kapilara jačajući njegovu otpornost. Istraživanja pokazuju da se čak 60 odsto stanovništva žali na neugodnu bolest vena. Srećom, postoje prirodni načini da se problem minimalizuje ishranom i upotrebom čaja od heljde.

Proširene vene su posledica genetike, loših navika u ishrani i nedovoljnog kretanja. Velika količina masnoće u krvi prouzrokuje gojaznost koja uz neadekvatnu aktivnost i dugo stajanje postaje glavni uzrok proširenih vena.

Heljda je jedna od najboljih prirodnih namirnica bogata rutinom, falvonoidom koji se ponekad naziva i vitamin P. Rutin poboljšava cirkulaciju krvi, štiti i jača krvne sudove i arterije, i sprečava pojavu krvnih ugrušaka.

Pored rutina, heljda posjeduje i druge hranljive materije poput magnezijuma koji opušta krvne sudove i poboljšava protok krvi. Proširene vene se javljaju između 20. i 35. godine i češća su pojava kod žena kojima se pored uravnotežene ishrane preporučuje i čaj od heljde kao jedno od učinkovitijih terapija.

Čaj od heljde

U 2 dl proključale vode dodajte 2 kašičice osušenih listova heljde, poklopiti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Terapija čajem od heljde treba da se drži od 4 do 8 nedelja. Čaj pijte tri puta dnevno.

Postoje i drugi načini da u organizam unesete heljdu. Ova žitarica se može pronaći i u obliku brašna i iskoristiti za spremanje zdravog peciva, kolača ili tjestenina.

Savjet:

Heljda rijetko izaziva alergiju i spada u visoko kvalitetnu namirnicu niskog glikemijskog sastava koja sprečava nakupljanje viška masti u organizmu. Bogata je kvalitetnim bjelančevinama i vitaminom B12.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније