Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ N1 ]

15. 03. 2024. 11:46 >> 11:59
Čitaj mi:

MAPA ZA 2024.

Globalna lista: Koji posao sanjaju u Crnoj Gori?

Piloti su prvi na globalnoj listi poslova iz snova za 2024, ali ne i u Crnoj Gori.

Na mapi – generisanoj pomoću alata za analizu pretrage Ahrefs – zemlje su označene bojama kako bi se ukazalo na poslove o kojima njihovi stanovnici najviše žele informacije kako bi započeli tu karijeru.

Fraza „kako postati pilot“ je ukucana 50.000 puta na internetu u januaru 2024. godine, i najtraženija je u 55 zemalja širom svijeta, uključujući Veliku Britaniju, Španiju, Irsku, Novi Zeland, Keniju, Somaliju, Indiju, Saudijsku Arabiju i Japan, prenosi Nova.

Prema istraživanju sajta za karijeru Jobseeker, drugi najpopularniji posao na planeti rade stjuardese – ta profesija ima 29.000 pretraga i najbolja je u Americi, Kanadi, Meksiku i Brazilu.

Na trećem mjestu su – modeli, sa 25.000 pretraga na globalnom nivou.

Možda je iznenađujuće, ali i u Srbiji je biti model karijerni izbor broj jedan. Takođe i u Hrvatskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Albaniji, ali i Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Švedskoj, Egiptu, Alžiru, Iraku i Maroku.

Zanimljivo je i kako su se odredile druge eks-ju države – u Crnoj Gori je posao iz snova izgleda biti muzičar, u BiH je pilot, a u Sjevernoj Makedoniji – influenser.

Što se svjetske rang liste tiče, psiholog je četvrti (17.000) kao najtraženija profesija u Australiji i Boliviji, a za njim „influenser“ kao peti (17.000) – a prvi izbor u Kolumbiji, Venecueli i Južnoj Africi.

Doktor je šesti na rang listi (15.000) – prvi u Ugandi i DR Kongu, učitelj je sedmi (14.000, sedmi) i najbolji je u Bjelorusiji, Ukrajini i Rusiji; dok advokat staje na osmo mjesto (14.000).

Pravna karijera je izbor broj jedan na Haitiju i Liberiji. Ostatak top 10 zanimanja čine vatrogasac (deveti, 14.000 i prvo mjesto u Čileu) i „preduzetnik“ (13.000 i prvo mjesto u Gvineji), prenosi Daily Mail.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније