Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J. [ Hina ]

05. 02. 2024. 12:49 >> 12:50
1
Čitaj mi:

Istraživanje

Stariji radnici se osjećaju diskriminisanim na poslu

Skoro svaki peti zaposleni stariji od 55 godina smatra da je diskriminisan zbog godina, pokazuje britansko istraživanje.

Istraživanje finansijske kompanije „Canada Life“ na 2.000 odraslih otkrilo je pritužbe koje uključuju manje mogućnosti za napredovanje na radnom mjestu i osjećaj većeg pritiska da dobro rade svoj posao.

Stariji ljudi takođe vjeruju da je posljednjih godina došlo do negativne promjene u stavovima prema njima, pri čemu ih poslodavci manje cijene, navodi se u izvještaju.

„Stariji zaposleni su u srcu naše ekonomije i izuzetno su vrijedan resurs za hiljade poslodavaca. Oni donose na svoja radna mjesta vrstu iskustva i stručnosti koja dolazi s vremenom i zabrinjavajuće je da se mnogi osjećaju diskriminisanim na radnom mjestu i osjećaju da su njihove prilike za napredovanje ugrožene krizom troškova života“, rekao je Dan Kruk, direktor prodaje u Canada Life-u.

Takođe je dodao da “kada se zaposleni osjećaju iscrpljeno i finansijski i emocionalno na radnom mjestu, poslodavci treba da obezbijede jednake mogućnosti i podršku“.

„Oni su dužni da vode računa da stvore okruženje u kojem radnici svih uzrasta i na svim nivoima osjećaju da mogu da napreduju u svojoj profesiji“, ukazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније