Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ N1 ]

29. 01. 2024. 12:17 >> 12:36
Čitaj mi:

"Icon of the Seas"

Isplovio najveći kruzer na svijetu, ekolozi zabrinuti

Najveći kruzer na svijetu, "Icon of the Seas" krenuo je na svoje prvo krstarenje iz Majamija na Floridi. Ipak, već je izazvao zabrinutost zbog emisije metana.

Najveći kruzer na svijetu "Icon of the Seas" dugačak je 365 metara, ima 20 paluba i kapacitet da primi do 7.600 putnika.

Vlasnik broda je "Royal Caribbean Group", a kruzer će obilaziti ostrva u tropskim krajevima.

Međutim, ekolozi upozoravaju da će brod koji ide na tečni prirodni plin ispuštati štetni metan u vazduh, prenosi BBC.

"To je korak u pogrešnom smeru. Prema našoj proceni, korišćenje LNG-a kao goriva za brodove emituje više od 120 odsto više emisija gasova staklene bašte nego brodski dizel”, rekao je Brajan Komer, direktor Morskog programa pri Međunarodnom veću za čisti prevoz (ICCT).

Predstavnik "Royal Caribbeana" rekao je da je "Icon of the Seas" 24 odsto energetski djelotvorniji nego što Međunarodna pomorska organizacija zahtijeva za moderne brodove.

Kompanija je navela da do 2035. u svoju flotu planira da uvede i brod s nultom stopom emisija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније