Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

03. 11. 2023. 18:52 >> 18:51

ŠOKLATAN

U Belgiji pomfrit sa pikantnim čokoladnim sosom

Poznati belgijski proizvođač čokolade Dominik Person (Dominique Persoone) smislio je začinjeni sos od čokolade kao preliv za pomfrit, prenio je sajt Fokus na Belgiju (Focus on Belgium).

Belgijanci obično jedu pomfrit sa majonezom ili tartar sosom, ali će neki radoznali moći da probaju novi preliv - pikantni čokoladni sos.

Jedna prodavnica pomfrita u zapadnom dijelu Flandrije došla je na ideju da ponudi drugačiji sos i to predstavila Personu, koji je prihvatio izazov.

Person je neko vrijeme razmišljao o najboljoj formuli za sos i tako je nudio različite čokoladne sosove uz pomfrit radoznalim prolaznicima od kojih je tražio ocjenu sosa.

Na kraju je smislio pikantni sos nazvan Šoklatan sa crnom gorkom čokoladom, i začinima, među kojima korijander, ljuta meksička paprika, ali i karamelizovani crni luk.

Sos je hladan, kao majonez, a za sada ga ima samo u prodavnicama pomfrita na sjeverozapadu Belgiju na obali Sjevernog mora, dodao je belgijski portal.a

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније