Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J. [ Index.hr ]

06. 08. 2023. 20:59 >> 20:59

SADRŽI 92 ODSTO VODE

Osam razloga zašto je dobro da djeca jedu lubenicu

Lubenica djeci predstavlja ukusan ljetni međuobrok. Osim toga, postoje razne zdravstvene dobrobiti jedenja lubenice. Ova je namirnica bogata esencijalnim nutrijentima i sadrži čak 92 odsto vode, što može pomoći djetetu da ostane hidrirano tokom ljetnih mjeseci i visokih temperatura.

Kako naglašavaju nutricionisti preporučuje se da djeca redonoo konzumiraju lubenicu zbog njenih raznovrsnih dobrobiti za zdravlje. Ova ukusna namirnica smanjuje rizik od astme kod djece, održava zdrav krvni pritisak, reguliše probavu i održava zdravu stolicu, smanjuje bolove u mišićima, poboljšava vid, pomaže pri razvoju kostiju, jača imunitet i hidrira tijelo.

Stručnjaci upozoravaju kako se sa konzumacijom ne smije pretjerati jer može doći do negativnih nuspojava kao što su alergija, crijevni poremećaji i nagli porast šećera u krvi.

Ipak, spomenuti negativni učinci mogu se pojaviti samo kod pretjerane upotrebe te su jako rijetka pojava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније