Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Т.Г. [ n1 ]

11. 07. 2023. 11:15 >> 11:15

POSTALE SIMBOL UGROŽENIH VRSTA

Blizanci velike pande po prvi put rođeni u Južnoj Koreji

Južnokorejski zoološki vrt u utorak je objavio da su nedavno u zemlji po prvi put rođeni blizanci velike pande.

Blizanci su rođeni u zabavnom parku Everland u blizini glavnog grada Seula u petak, objavio je zoološki vrt u videu na svom kanalu na YouTube-u.

„Ovo se čini kao odlična prilika da se pozove na bolju zaštitu i očuvanje pandi, koje su postale simbol ugroženih vrsta“, rekao je šef zoološkog vrta Dongi Čung.

Prvi blizanac je težak 180 grama, a drugi, koji je na svijet stigao gotovo dva sata kasnije, 140 grama.

Između 40 i 50 odsto novorođenih pandi su blizanci, kazao je Čung.

Kina šalje svoje crno-bijele ambasadore u inostranstvo kao znak dobre volje od pedesetih godina 20. veka, u sklopu takozvane „panda diplomatije“.

Do rođenja blizanaca je došlo gotovo tri godine nakon što je Fu Bao, prva panda rođena u Južnoj Koreji, došla na svijet od istih roditelja Ai Bao i Le Bao.

„U poređenju sa rođenjem Fu Bao, ovaj put su dvije i mislim da su roditelji dvostruko srećniji“, rekao je njegovatelj životinja u zoološkom vrtu Červon Kang.

Trudovi majke Ai Bao su bili lakši nego za prve trudnoće, rekao je Kang, dodavši da je ganut načinom na koji je izdržala porođaj i iskazom majčinske ljubavi.

Fu Bao će se vratiti u Kinu najkasnije do jula iduće godine, rekli su iz zoološkog vrta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније