Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba, objavila B. B. ]

22. 08. 2020. 23:35 >> 23:33
1

AUKCIJA U BRISOLU

Naočare Gandija prodate za skoro 300.000 eura

Naočare indijske ikone Mahatme Gandija su prodate za 260.000 funti (288.535 eura), iako je aukcijska kuća prije nego što će ih prodati procijenila da za njih može uzeti 15.000 funti.

Naočare su bile ostavljene u poštanskom sandučetu bristolske aukcionarske kuće, ostavljena je i poruka u kojoj je pisalo da su to naočare poznatog vođe Mahatme Gandija i da ga pozovu ukoliko žele više informacija.

Prodavac je Gandijeve naočale naslijedio od ujaka koji je radio u Južnoj Africi otprilike u isto vrijeme kad je i Gandi bio tamo. Njemu je naočare navodno dao upravo poznati lider borbe za građanska prava, a prenosile su se u toj porodici s generacije na generaciju, piše SkyNews.

Nakon što su iz aukcionarske kuće izvršili neka istraživanja procijenili su da bi one mogle vrijediti oko 15.000 funti, međutim cijena za koju su ih prodali im je bila šokantna.

"Nevjerovatan rezultat smo dobili za nevjerovatan predmet", rekli su iz aukcijske kuće "East Bristol Auctions".

Stil Gandijevog odijevanja - lančić, šal, naočare postao je simbol cijelog jednog pokreta i onoga za šta se borio i on sam, a to je dobijanje nezavisnosti Indije od britanske vladavine, ali na nenasilan način.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније