Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92.net, objavila B.B. ]

16. 06. 2019. 15:23 >> 15:23
1

NA AUKCIJI

Više od pet miliona dolara za dres Bejb Ruta

Dres koji je nosio legendarni bejzbol igrač Bejb Rut postao je najskuplji sportski rekvizit ikada prodat.

Bejb Rut je legendarni bejzbol igrač koji je u bogatoj karijeri nastupao za Boston Red Sokse, Njujork Jenkise i Boston Brejvse.

U karijeri je 12 puta bio lider po "houm ranovima" i ima čak sedam osvojenih šampionskih titula.

Njegov dres iz perioda Jenkisa prodat je za 5,6 miliona dolara na aukciji u Njujorku. Ovaj dres je nosio u periodu između 1928. i 1930. godine i srušio je prethodni rekord od 4,4 miliona dolara, koji je takođe držao Bejb Rut za dres iz Jenkisa, koji je prodat 2012. godine.

"Zaostavština i značaj Bejba Ruta za igru koju zovemo bejzbol i američku kulturu nemjerljiv je i niko drugi ne može da mu priđe. Njegovi dresovi postavljaju rekorde u cijenama i to me zaista ne čudi kada se pogleda koliko je Bejb Rut važna istorijska ličnost i koliko ga narod poštuje", rekao je Dejvid Hant, predsjednik aukcijske kuće Hant.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније