Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

14. 04. 2013. 14:10 >> 14:21

ŽELJA - IGRE 2020.

Bejzbol i softbol udruženo za povratak na OI

Međunarodne federacije bejzbola i softbola oformile su Svjetsku bejzbol i softbol konfederaciju (WBSC), s ciljem da vrate te sportove na Olimpijske igre.

"Ovo je istorijski dan. Udruživanjem smo pokazali jedinstvo i odlučnost da se naši sportovi vrate u olimpijski program", rekao je kopredsjednik WBSC Rikardo Frakari.

WBSC se bori protiv sedam drugih sportova da se bejzbol i softbol vrate među olimpijske sportove, počevši od Igara 2020., među kojima nisu od OI u Pekingu.

Međunarodni olimpijski komitet će u maju u Sankt Peterburgu izabrati jedan ili više sportova koji će ući u razmatranje, a konačnu odluku MOK će donijeti na svojoj generalnoj skupštini u septembru.

"Želimo da svakom dječaku i svakoj djevojčici na svijetu pružimo šansu da igraju bejzbol i softbol i da ih kroz Olimpijske igre inspirišemo da se bave sportom", rekao je kopredsJednik WBSC Don Porter.

Porter je dodao i da WBSC razmatra razne načine kako bi bejzbol i softbol bili prihvatljiviji MOK-u, uključujući i kraće trajanje utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније