Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

05. 05. 2013. 14:26 >> 14:26

ODLUKA KOMPANIJE

Bez Muhameda na Koka Koli

Kompanija Coca-Cola, u okviru promotivne kampanje svojih proizvoda u Švedskoj, nije željela da koristi ime Muhamed jer su procijenili da bi se to moglo protumačiti kao "previše provokativno", piše švedski list „The Local“.

 

Ogranak kompanije u toj zemlji donio je odluku da se ne koristi ime Muhamed na flašama tokom kampanje, zbog bojazni da bi to moglo vjerska osjećanja Muslimana.

U okviru promotivne kampanje koju sprovodi Coca Cola, umjesto prepoznatljivog logotipa, na svojim proizvodima će koristiti najčešća imena mladih Šveđana.

Tako će Šveđani imati priliku da kupe 115 miliona boca Coca-Cole na kojima će se nalaziti imena poput: Daniel, Emma i Johan, a koja su izabrana sa liste najčešćih imena među mladim Šveđanima.

Iako se nalazi na listi najpopularnijih imena među mladim Šveđanima, ime Muhamed se nije našlo među imenima koja će biti korištena u okviru kampanje Coca-Cole.

“Prije pokretanja kampanje razgovarali smo i sa predstavnicima Islamske zajednice u Švedskoj. Na kraju smo zaključili da ne koristimo to ime kako ne bi izazvali provokacije”, kazao je menadžer Coca-Cole u Švedskoj Gustaf Wetterwik.

On je napomenuo da nijesu željeli da koriste ime muslimanskog poslanika u komercijalne svrhe.

 U Švedskoj više od 2.000 muškaraca nosi ime Muhamed, dok skoro 9.000 osoba koristi ime Mohammed i više od 10.000 ime Mohamed. S druge strane, u toj zemlji ima 173.243 osoba sa imenom Johan, kao i više od 71.000 osoba sa imenom Ema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније