Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

26. 03. 2013. 12:14 >> 13:44

PRODAO APLIKACIJU

17-ogodišnjak - multimilioner

Tinejdžer iz Velike Britanije, Nik Dalojzio, prodao "Jahuu"(Yahoo) aplikaciju koja skuplja vijesti popularnih medijskih kuća, koju je osmislio sa 15 godina, i posato multimilioner.

Aplikacija "Summly", koju je osmislio ovaj 17-godišnjak, na jednom mjestu skuplja vijesti popularnih medijskih kuća, a prema sklopljenom ugovoru ona sada neće biti dostupna,  ali će se neke njene postavke koristiti u "Jahuovim" proizvodima, na kojima će mladi Dalojzio odsad i raditi. 

Aplikaciju je Dalojzio osmislio kad je imao samo 15 godina i vrlo brzo nakon toga sakupio više od milion funti investicija, a tim potezom postaće jedan od najmlađih multimilionera na svijetu, koji su novac sami zaradili. 

U razgovoru za britanske medije rekao je da voli patike i da će sebi kupiti par novih i vjerovatno novi kompjuter. Ozbiljnija ulaganja će pričekati, jer je Nik odlučio da za sada oroči  zarađeni novac.

"Nemam puno troškova", dodao je.(Telegraph)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније