Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Б.Бу. [ Klix.ba ]

07. 03. 2023. 09:47 >> 13:47

ZANIMLjIV DIZAJN

Nova jahta Džefa Bezosa košta 500 miliona dolara

Nova mega jahta Džefa Bezosa snimljena je na otvorenim vodama, a košta vrtoglavih 500 miliona dolara.

 

Jahta od 127 metara nazvana je Koru, a viđena je kako napušta luku u blizini Roterdama u Holandiji i odlazi prema Sjevernom moru. Džefova nova "igračka" trenutno je na probnoj vožnji prije nego što bude službeno uručena osnivaču Amazona.

Na prvi pogled, čini se da Koru do sada radi dobro. Ima 3 jarbolna jedra koja dočaravaju više nautičku estetiku nego tipični izgled mega jahti milijardera.

Jahta je već ranije bila izvučena iz brodogradilišta Roterdamu, a razlog bio je taj što su lokalni stanovnici bili ogorčeni jer bi istorijski most u tom području možda morao biti djelimično demontiran kako bi Bezosova zvijer krstarila kanalom.

Reakcija je bila toliko jaka da su proizvođači, a vjerovatno i Bezos, odlučili da bi bilo najbolje da je izvuku odatle i završe izgradnju na drugoj lokaciji.

Osim što vrijedi pola milijarde dolara, za godišnje održavanje i pogon ovog luksuznog plovila Bezos će morati izdvajati oko 25 miliona dolara, no s obzirom na to da je težak oko 181 milijardu dolara, to mu vjerovatno neće biti problem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније