Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.LJ. ]

07. 12. 2018. 23:48 >> 23:23

LOŠE ISKUSTVO

Neaktiviranje airplane moda može skupo da vas košta

Aktiviranje režima letjenja je dio rutine za one koji često putuju, a ako kojim slučajem to zaboravite onda se možete suočiti i sa posljedicama.

 

Zavisno od tipa letjelice, ukoliko ne uključite airplane mode možete i te kako dobiti visok račun jer čim avion napusti granice vaše zemlje on se automatski povezuje na avionske antene.

Putnik koji je letio kompanijom Aer Lingus nedavno je na teži način saznao koje su posljedice za tako nešto kada mu je stigao račun od 300 američkih dolara od strane provajdera AT&T jer je zaboravio da uključi airplane mode.

Kako operator navodi, visok račun je opravdan „antenama koje su instalirane na avion kako bi se avionu obezbijedio nesmetan signal“.

Rezultat je račun od 300 dolara čak iako telefon nije ni koristio.

“Iz sigurnosnih razloga, prije svakog leta, osoblje Aer Lingusa savjetuje putnike da prebace telefon na režim letjenja“, rekli su.

U slučaju nužde putnici uvek mogu koristiti wi-fi u avionu ukoliko za njega plate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније