Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

s.đ. [ krstarica.com ]

20. 03. 2018. 18:51   >>  19:00 1

PREDALEKO SU

Nikada nećemo vidjeti vanzemaljce

Na pitanje da li smo sami u univerzumu naučnici već decenijama pokušavaju da odgovore. Nova studija, međutim, uništila je nadu svih onih koji su vjerovali da će svojim očima vidjeti vanzemaljce, prenose mediji.

Naučnici tvrde da sve i da nam vanzemaljci, ukoliko postoje, pošalju signal, dok on stigne do nas, više ne bi postojali. Studija kojom se došlo do takvog zaključka ispitivala je koliko dugo bi druge civilizacije mogle da žive i koliko daleko od Zemlje bi mogle da se nalaze.

Pretpostavlja se da bi mogli da nastanjuju prostor na Mlječnom putu na udaljenosti 20 do 40 milijardi Zemljinih kugli. Ono što predstavlja poteškoću u njihovo otkrivanju jeste njihov kratak životni vijek.
Astronom Frenk Drejk procijenio je 1961. godine da bi životni vijek civilizacija poput naše mogao da bude između 106 i 12.100 godina i više. Samim tim, malo je vjerovatno da će civilizacija koja postoji manje od 100.000 godina i dalje postojati u slučaju da primimo njihov signal.

Vođa studije Klaudio Grimaldi iz Švajcarske potvrđuje da u trenutku kada bismo primili signal druge civilizacije, ona više ne bi postojala, piše Independent.

„Signali koji stižu na Zemlju uputile su civilizacije koje su izumrle, dok signali onih civilizacija koje još uvijek postoje putuju.“

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније