Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

10. 10. 2016. 08:33 >> 08:12
3

NEZVANIČNO

Stop za proizvodnju Samsung Note 7

Samsung je navodno obustavio proizvodnju Galaxy Note 7 uređaja, nakon niza slučajeva pregrijevanja baterije i samozapaljivanja tih telefona, saopštila je južnokorejska agencija Yonhap News Agency.

Zaposleni u toj kompaniji rekao je za Yonhap da je proizvodnja obustavljena u saradnji sa bezbjednosnim regulatornim tijelima iz Južne Koreje, Kine i SAD. 

Samsung još nije zvanično saopštio tu informaciju. 

Note 7, koji se na tržištu pojavio sredinom avgusta, smatran je jednim od najboljih Android uređaja dosad i dao je šansu Samsungu da utvrdi svoju lidersku poziciju na tržištu mobilnih telefona. Međutim, problemi s baterijom izazivali su pregrijevanje uređaja, a u nekoliko slučajeva i samozapaljivanje. 

Samsung je prošlog mjeseca opozvao sve uređaje na tržištu i ponudio novu seriju, ali su se problemi javljali čak i kod zamijenjenih telefona. 

Zbog jednog slučaja pregrijevanja zamijenjenog telefona, evakuisan je Southwest Airlines let, a u drugom je povrijeđena tinejdžerka. 

Samsung nije direktno potvrdio planove za obustavljanje proizvodnje Note 7, ali je saopštio da “sarađuje direktno sa vlastima i nezavisnim stručnjacima” na istraživanju problema sa zamijenjenim uređajima. 

“Ako utvrdimo da postoji problem sa bezbjednošću uređaja, Samsung će preuzeti hitne korake da riješi situaciju”, saopštila je kompanija. 

Ono što će se u tom slučaju vjerovatno desiti je drugi opoziv Note 7.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније