Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Klix.ba ]

10. 05. 2024. 11:31 >> 11:31

NA 57. GODIŠNJICU BRAKA

Prisila Prisli se sjeća lijepih uspomena sa Kraljem rokenrola

„Naš vrlo poseban dan, 1. maj 1967. i život prepun lijepih uspomena”, napisala je Prisila Prisli, 79, na svom Instagramu, uz emotikon crvene ruže, a fanovi su ubrzo počeli da stavljaju komentare ispod posta i izražavaju svoje oduševljenje.

 

Bivši par se vjenčao u Las Vegasu 1967, a razveli su se šest godina kasnije.

Upoznali su se 1959. godine u Njemačkoj, kada je on imao 24 godine, a njegova buduća supruga 14. Autorka autobiografije „Elvis i ja” se na kraju preselila u Grejslend kada je imala 18 godina, a vjenčali su se kada je napunila 21 godinu. Elvis je tada imao 32.

Iako su se rastali 1973. godine - kada je njihova pokojna ćerka Lisa Mari Prisli imala pet godina, četiri godine prije prerane smrti Kralja rokenrola u 42. godini - Prisila je uvijek bila na čelu očuvanja njegove zaostavštine.

U čast 57. godišnjice, Prisila je podijelila crno-bijelu fotografiju sa njihovog vjenčanja. Na njoj se vidi kako zaljubljeno gleda u Elvisa, noseći svoj prepoznatljivi tamni ajlajner i bujnu, crnu kosu, dok on drži njenu ruku, diveći se masivnom dijamantskom prstenu. I sam Elvis ima svoju crnu kosu stilizovanu u prepoznatljivu frizuru, noseći raskošno crno odijelo od moare svile.

Elvis je Prisilu zaprosio tokom Božića 1966. godine, dijamantskim prstenom kupljenim kod Harija Levica, zlatara iz Memfisa, koji je sadržavao centralni dijamant od tri i po karata sa još 20 okolnih manjih dijamanata.

Vjenčanje Prislijevih održano je u Las Vegasu, u hotelu Aladin, gdje su održali konferenciju za štampu između intimne ceremonije vjenčanja i šampanjca za doručak.

Uprkos burnom braku i razvodu koji je uslijedio, Prisila nikada nije prestala da odaje počast uspomeni na Elvisa, počevši od ključne odluke da 1982. godine otvori Grejslend za javnost, 25 godina nakon što je pjevač kupio tu čuvenu kuću u Tenesiju 1957. godine za 100.000 dolara, u svojoj 22. godini.

U vrijeme njegove smrti, imovina je navodno vredjela pet miliona dolara, međutim, Prisilina odluka da je otvori za javnost ne samo da je u velikoj mjeri spasila porodicu Prisli od finansijske propasti, već je, kako je izvršni direktor Prislija rekao časopisu Roling Stoun 2020. godine, imovina danas vrijedi više od 500 miliona dolara. Navodno se godišnje generiše više od 10 miliona dolara.

Rezidencija danas, takođe, uključuje izložbu posvećenu njihovoj ćerki Lizi Mari, pod nazivom „Liza Mari: Odrastanje kao Prislijeva”, koja sadrži kustoski odabrane njene lične stvari, uključujući školske fotografije i izvještaje, novčanik koji je koristila krajem osamdesetih godina, kao i neke ključne predmete vezane za njenu muzičku karijeru. Na izložbi je i oko 45 odjevnih kombinacija koje je nosila, uključujući crni, lepršavi kombinezon, koji je obukla za ceremoniju dodjele Zlatnog globusa, njen posljednji javni nastup nekoliko dana prije smrti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније