Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Objavio: P.R. [ tanjug.rs ]

19. 09. 2016. 22:51 >> 22:30

KOMPANIJA SAMSUNG

Istražuju paljenje "Galaxy Note 7" u Kini

Južnokorejska elektronska kompanija Samsung je objavila danas da istražuje navode o paljenju smartfona "Galaxy Note 7" u Kini, gdje je Samsung prethodno saopštio da su svi telefoni u prodaji bezbjedni i da ne treba da budu obuhvaćeni globalnim povlačenjem.

Ukoliko se najnoviji navodi pokažu kao tačni, to će produbiti rastuće probleme južnokorejske kompanije sa "Galaxy Note 7" uređajem i njegovom baterijom koja se može zapaliti tokom punjenja, prenosi agencija AP.

Jedan od korisnika kineske društvene mreže je u nedjelju napisao da se "Galaxy Note 7" njegovog drugara tokom vikenda zapalio, i priložio je sliku oštećenog telefona.

Telefon se, prema tvrdnjama tog čovjeka, počeo da zagrijeva i da vibrira, nakon čega je eksplodirao i iz njega je pokuljao dim.

U drugom slučaju se navodi da je telefon eksplodirao dok je korisnik na njemu igrao video igricu.

Samsung je 1. septembra pustio u prodaju "Note 7" u Kini, da bi narednog dana objavio da će u 10 zemalja svijeta, izuzev u Kini, obustaviti njegovu prodaju i da će povući 2,5 miliona telefona.

Samsung je u Južnoj Koreji danas počeo da isporučuje nove telefone "Note 7" koji bi trebalo da zamijene defektne.

Kako prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si, Samsung je saopštio i da je prodao udjele u četiri tehnološke kompanije, kako bi se "fokusirao na osnovnu djelatnost".

Prodajom udjela je prikupljeno preko 1.000 milijardi vona (888,9 miliona dolara).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније