Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Б.Б. [ N1 ]

07. 04. 2023. 22:45 >> 22:45

BEZ DOZVOLE UZEO MELODIJU PJESME

Reper Pi Didi mora da plaća Stingu 5.000 dolara dnevno

Reper Pi Didi mora da plaća pjevaču Stingu 5.000 dolara dnevno, jer je bez dozvole uzeo melodiju jedne od njegovih pjesama.

Ikona hip-hopa, pravog imena Šin Kombs, semplirao je singl grupe "The Police" iz 1983. godine "Every Breath You Take" u svom hitu "I’ll Be Missing You", a nedavno je u tvitu otkrio da mora svaki dan da plaća pozamašne honorare slavnom pjevaču.

Didi je nedavno komentarisao Stingov intervju, koji je počeo da kruži internetom. U snimku radijski voditelj upitao je Stinga da li je istina da mu Didi plaća 2.000 dolara, jer nije tražio dozvolu za semplovanje "Every Breath You Take?"

Sting je odgovorio: "Da, do kraja života", a zatim je dodao da su on i Didi dobri prijatelji.

Didi je na Tviteru odgovorio na objavu i ispravio iznos koji mora da plaća rekavši: "Ne. 5 hiljada dnevno. Ljubav prema mom bratu Stingu".

"I’ll Be Missing You" je prvobitno objavljena 1997. godine, a pjesma je bila posveta Didijevom pokojnom dugogodišnjem prijatelju Kristoferu Velesu, poznatijem kao "The Notorious B.I.G."

U pjesmi je gostovala Fejt Evans, Bigijeva bivša žena i majka njegovog sina C. J. Velesa.

U intervjuu za Hip-Hop Evolution, Didi je opisao kako mu je pjesma pala na pamet dok je razmišljao o odustajanju od muzičke karijere nakon smrti Notorious B.I.G. Prisjetio se kako je u to vrijeme izgubio 10 kilograma i kako je tokom svoje depresivne faze naišao na pjesmu grupe "The Police", piše Index.

"Bio sam spreman da odustanem, nisam namjeravao više da izdajem albume. Onda sam jednog dana gledao televiziju – znaš, jedno od onih razdoblja očaja kad nema nikoga, a ti plačeš na podu. Samosažaljenje je na vrhuncu, a vi pitate Boga: ‘Zašto?’, a onda sam čuo „Every Breath You Take“ od The Police-a. To sam shvatio kao znak. Ponekad vam treba samo malo svjetla da biste mogli da se izrazite", rekao je reper.

"Ali tada sam mislio da je najbolja stvar koju mogu da učinim da ne odustanem. Bio sam dolje, pao sam, ali nisam bio gotov. Sve što sam mogao da učinim bilo je da ustanem i počnem da se borim. Tako bi Big želio", dodao je Didi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније