Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

B.Č.J. [ Beta ]

16. 11. 2021. 11:38 >> 11:40

STING

Most je metafora za prevazilaženje neprilika

Poznati britanski muzičar Sting koji je predstavio svoj novi album "The Bridge", izjavio je da je most metafora za prevazilaženje neprilika.

Sting, građanin svijeta, neprijatno je doživio izlazak Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU), smatrajući da je London na taj način presjekao sve mostove sa Evropom.

"Za mene je Bregzit tragedija. Tužan sam zbog svoje zemlje", rekao je Sting (70) u intervjuu za Frans pres tokom boravka u Parizu usred serije nastupa od Atine do Las Vegasa.

Muzičar je ocijenio da je mladim Britancima uskraćena prilika da "dožive iskustvo Evrope i to je potpuno suludo".

Prema njegovim riječima, politička atmosfera u Velikoj Britaniji djeluje kao veoma opasna zbog sve većih populističkih pokreta.

O epidemiji korona virusa, umjetnik je rekao da ne razumije "nauku odbacivanja" i dodao da je bez oklijevanja primio vakcinu.

"Dovoljno imam godina da se sjećam djece koja su imala dječiju paralizu, bolest koja je iskorijenjena vakcinom", rekao je Sting.

Prema njegovim riječima, svako traži most da bi išao drugde, dalje, prema boljem mjestu.

Novi album koji izlazi u petak, mješavina je džeza, rok i folka. Sting je rekao da nije imao teškoće da snimi album usred karantina i epidemije, jer je sve urađeno na daljinu.

"Nije ništa novo snimati na daljinu. Bubnjar može da bude u Los Anđelesu, ja u Parizu, a neki drugi muzičar u Italiji. Tajna je da uspostavimo neku vrstu zajedničkog intimnog prostora i da imamo srdačne odnose", rekao je Sting.

Sting je bio vođa grupe "Polis" (Police) koja je imala planetarni uspjeh nakon čega je 1985. godine započeo takođe uspješnu solo karijeru.

Muzičar se posvetio i brojnim političkim i ekološkim pitanjima, od oslobađanja Nelsona Mandele do zaštite amazonske šume. Takođe je veliki sljedbenik joge.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније