Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 03. 2015. 14:59 >> 14:53

U VIŠE GRADOVA

Dani frankofonije

Francuski institut Crne Gore obilježiće Dane frankofonije od 20. do 30. marta.

Događaj ima za cilj da okupi sve ljubitelje francuskog jezika i kulture. “Riječi su veliki putnici i svaka dobra knjiga nosi u sebi duboku istinu: istinu svog autora i svijeta o kome govori. Svaka dobra knjiga je kao prijatelj koji nam govori o ljudskosti, u kome ponekad nalazimo utjehu, koji nas navodi na razmišljanje… I u tom zvuku listova koji šušti i koji se širi cijelom planetom, frankofoni glasovi imaju posebnu boju, ne samo zbog toga što jezik Voltera navodi na posebno viđenje svijeta, posebnu ideju o pravima čovjeka i slobode, već i zato što je otvoren za miješanje kultura, istorija i teritorija”, navode organizatori.

Manifestaciju će otvoriti film “Amerikano”. Projekcija je zakazana za 19 časova u Dvorcu kralja Nikole u Baru. Istog dana film će se prikazivati i u Kolašinu i Kotoru. Film “Koža boje meda” na repertoaru je u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima. Na Cetinju se prikazuje “Bal glumica”, u Petrovcu “Sve što sija”, a u Mojkovcu “Djevojka sa proslave 14. jula”.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније