Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

K. J.

16. 01. 2024. 13:46 >> 13:48

OD OSNIVANJA PROŠLO 143 GODINE

U četvrtak se obilježava Dan biblioteke „Radosav Ljumović“

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ će u ćetvrtak podgoričkoj publici predstaviti novo izdanje časopisa za djecu i mlade pod nazivom „Latica“, i tako proslaviti 143 godine od osnivanja.

Predstavljanje časopisa za djecu i mlade održaće se u sali „Marko Miljanov“, u 19 sati.

"Učesnici promocije su: Aleksandra Vujisić, Tijana Todorović, Sanja Vojinović. Latica je koncipirana kao časopis djece i mladih, mjesto na kom se ne razmjenjuju samo riječi, već misli i doživljaji stvarnosti. I u ovom broju časopisa nastavljamo da njegujemo stvaralaštvo mladih. Ideja časopisa je da mladim autorima iz osnovnih i srednjih škola obezbijedi platformu za ispoljavanje svog kreativnog stvaralaštva, ali i kritičkih razmišljanja o kulturi i društvu. Čitaćete poeziju, prozu i radove koji su nagrađeni na konkursu koji je objavila Biblioteka u okviru projekta „Riječ Njegoševa“", navodi se u saopštenju.

Povodom obilježavanja 143 godine od osnivanja Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ pred podgoričkom publikom biće predstavljen novi broj časopisa za kulturu i kulturna pitanja – „Glasnik“.

"Promocija ovog, po redu 29. broja, održaće se u petak 19. januara 2024. godine, u sali „Marko Miljanov“. O časopisu će govoriti članovi redakcije: Ljiljana Ćuković, Stefan Sinanović i Milorad Durutović, dok će svoje stihove objavljene u ovom broju čitati Sofija Drakulović. „Glasnik“ pruža svojevrsni presjek savrmenog stvaralaštva iz Crne Gore ali i regiona. Posebni segmenti časopisa odnose se na bibliotekarstvo i upravljanje institucijama kulture, kao i na kulturnu baštinu Podgorice", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније