Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

17. 12. 2023. 09:45 >> 13:47
Čitaj mi:

ŠERBEDŽIJA ZA TVCG

"Umjetnost mora biti angažovana, ne samo lijepa i dopadljiva"

Poznati glumac, reditelj, pjesnik i profesor Rade Šerbedžija poručio je da se umjetnost, kao i ljudi, navike i mentalitet, mijenja. Ipak, smatra da uvijek mora mora biti angažovana, ne samo "lijepa i dopadna".

Šerbedžija je ovih dana u Crnoj Gori, gdje snima prve kadrove filma "Pontonovo srce" u produkciji RTCG. Večeras u Podgorici otvara 15. Regionalni festival knjige i pisaca, Booka 2023, a u KIC-u "Budo Tomović" će, od 20 sati, održati koncert uz svoj bend Zapadni kolodvor.

U Jutarnjem programu Televizije Crne Gore istakao je da uvijek ima dosta poezije na koncertima, te da u zadnje vrijeme sve zahtjevnije stvari izvodi pjevački.

Rekao je i da rijetko snima filmove iako je dobijao dosta ponuda. Zbog ugovora sa agencijama, kako kaže, mora biti što više slobodan jer može dobiti ponudu za neki veći film na inostranom tržištu.

Ipak, za "Pontonovo srce" našlo se prostora.

Poziv je dobio od crnogorskog reditelja Senada Šahmanovića, a pristao je na nagovor supruge Lenke, koja je prva vidjela trejler.

Prvi kadrovi snimani su u Igalu, a utiske sa seta Šerbedžija je podijelio sa gledocima TVCG:

"Mislim da uvijek može bolje, puno pažnje posvećujem scenama, pa ih u saradnji sa režiserom i producentima mijenjamo... Uživao sam u interakciji sa Mašom Labudović, koja je predivna i talentovana mlada glumica."

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније