Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

М.Л.Б.

09. 12. 2023. 10:28 >> 10:27

SPAJIĆ SA KARADAGLIĆEM

Kultura da postane prepoznatljiv brend Crne Gore

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ugostio je globalno proslavljenog umjetnika gitaristu Miloša Karadaglića i direktoricu novoosnovane fondacije koja nosi njegovo ime Katarinu Milačić, sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje Vlade Crne Gore i fondacije na planovima realizacije značajnih projekata iz oblasti kulture.

Kako je saopšteno iz Vlade Karadaglić je upoznao premijera sa početkom rada Fondacije "Miloš Karadaglić" i konkretnim planovima u smjeru unapređenja kulturnih djelatnosti u Crnoj Gori i regionu.

“Sopstvenim primjerom mijenjamo svijet. Zajedno sa Katarinom Milačić, izvanrednim timom i partnerima, svoju mrežu kontakata, stečeno iskustvo i znanje, želio sam staviti na raspolaganje izvanrednim, talentovanim mladim ljudima, dajući im šansu da ostvare svoje snove. Gospodina Spajića i mene još od prvog susreta povezuju upravo te vrijednosti i bezrezervna želja da, svako na svoj način, da doprinos budućnosti i napretku društva u Crnoj Gori”, kazao je Karadaglić.

Premijer Spajić upoznao je Karadaglića sa Vladinim planovima za razvoj u različitim sektorima, istakavši poseban značaj prosvjete i kulture. U tom kontekstu, premijer je najavio i osnivanje radnog tijela koje će se baviti pitanjima razvoja kulture.

“Izuzetno je zadovoljstvo da sjedište Fondacije koja nosi ime globalno proslavljenog i nagrađivanog gitariste bude upravo u Crnoj Gori”, kazao je premijer.

On je istakao da će Karadaglićeva umjetnička reputacija, obilježena brojnim uspjesima, edukativnim zalaganjem i plemenitim inicijativama Fondacije, u velikoj mjeri doprinijeti međunarodnoj prepoznatljivosti crnogorske kulturne i umjetničke scene.

„Sagovornici su razmijenili ideje o projektu prve namjenski izgrađene koncertne dvorane u Crnoj Gori i Podgorici i iskazali spremnost da zajednickim djelovanjem doprinesu stvaranju uslova za što skoriju realizaciju tog kapitalnog projekta“, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je bilo riječi i o izmjeni regulatornog okvira u dijelu podsticajnih mjera za donatore i filantrope u kulturi, kojim će se, kako je ocijenjeno, stvoriti dodatne šanse za ulaganja u kulturu i podstaći društveno odgovorno djelovanje privatnog sektora.

„Ocijenjeno je i da su kultura i prosvjeta suštinski bitao dio svakog društva i da u simbiozi države, privrede i kulturnih udruženja, uz dobro upravljanje, otvorenost i saradnju, kultura sve više postaje prepoznatljiv brend Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније