Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

04. 12. 2023. 21:15 >> 22:18

MOSTOVI SARADNjE

U Galeriji RTCG otvorena izložba - dio radova velikih mongolskih majstora

U Galeriji RTCG večeras je otvorena izložba "Mandala - The temple of secret mantra exibition", u organizaciji Ambasade Mongolije i počasnog konzula Republike Mongolije u Crnoj Gori Dušana Simonovića. Izložba je, kaže, njegov prvi korak povezivanja dva naroda koju su na suprotnim krajevima evro-azijskog kontineta, a koji su po mnogo čemu i slični.

Kako je objasnio u pitanju je dio legata kojeg čini 6.000 artefakata, a prikazuje fragmente iz rada velikih mongolskih majstora.

"U opštoj globalizaciji možemo naći interesne tačke. I jedni i drugi težimo da razvijemo demokratiju, ljudska prava, slobodu udruživanja i kretanja. Možemo sarađivati u oblasti turizma, sporta i uopšte mislim da su to od sada neistražene mogućnosti i treba da iskoristimo šansu za prosperitet", ističe Simonović.

Turizam, kako navodi, može biti značajna oblast za saradnju, ali kao što se zna vize su problem.

"Danas smo sa ministrom vanjskih poslova pričali i o tome, i na tom planu se može puno toga uraditi i dovesti goste iz Mongolije na naše divno more. Sport je nešto što svakako pokazuje put za dobru saradnju, kao i kultura, a ovo je jedan od mostova saradnje i nastaviću sa ovim projektima u narednih četiri godine. Očekujem da ću uspjeti da predstavim Mongoliju Crnoj Gori, a i Crnu Goru Mongoliji i u tome i RTCG može pomoći, a ovo je jedan od načina", naglasio je Simonović.


Ističe da se na izložbi može pogledati dio legata koji čini 6.000 artefakata. Taj legat je bio sklonjen dugo godina zbog raznih razloga i sada je dio stigao da se prikaže i u Crnoj Gori.

U pitanju su zanimljivi fragmenti iz rada velikih mongolskih majstora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније