Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

01. 11. 2023. 22:00 >> 22:00

OBILjEŽEN JUBILEJ

Premijera "Posjete" za 70 godina CNP-a

Na Velikoj sceni večeras je održana svečanost povodom 70 godina postojanja Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP), a nakon toga premijerno je izvedena predstava "Posjeta".

Direktor CNP-a Ilija Subotić kazao je za RTCG da će u nastavku sezone raditi na dvije nove predstave.

"Do kraja sezone publika može očekivati bogat i referentan program u Crnogorskom narodnom pozorištu", poručio je Subotić.

U publici su večeras, pored velikih imena sa pozorišne scene, i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sa suprugom, bivši predsjednik Filip Vujanović, novimenovana ministarka kulture i medija Tamara Vujović... 

"U prethodnih sedam decenija generacije glumaca, reditelja, dramskih stvaralaca i drugih pozorišnih radnika okupljenih oko ovog pozorišta postavili su ovu instituciju u središte kulturnog života naše države i afirmisali crnogorsku kulturu i izvan njenih granica. Uvjeren sam da će i u godinama pred nama Crnogorsko narodno pozorište ostvarivati visoke umjetničke rezultate na radost svih ljubitelja pozorišta i umjetnosti", poručio je Milatović večeras.

Dodjelama priznanja zaposlenimau CNP-u danas je obilježen jubilej.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније