Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

18. 09. 2023. 12:34 >> 12:37

NAGRADE "MIRKO BANjEVIĆ"

Priznanja Milici Kralj i Spasoju Bajoviću

Žiri Književne zajednice "Mirko Banjević" iz Nikšića jednoglasno je odlučio da dvije nagrade "Mirko Banjević" za 2021. i 2022. godinu, za poeziju, ravnopravno budu dodijeljene Milici Kralj iz Podgorice za zbirku "Čisanice" i Spasoju Bajoviću iz Nikšića za knjigu pjesama "Put u vatru".

Kako se navodi u saopštenju, žiri je radio u sastavu prof. dr Dragan Koprivica, predsjednik i članovi, dr Radoje Femić i mr Aleksandar Ćuković.

Nagrade za 2021. i 2022. godinu ravnopravno su dodijeljene Milici Kralj iz Podgorice za zbirku "Čisanice" (2021), u izdanju "Štampar Makarija" iz Beograda i "Obodskog slova" iz Podgorice, i Spasoju Bajoviću iz Nikšića za knjigu pjesama "Put u vatru" (2022), koju su objavile opština Plužine i Književna zajednica "Vladimir Mijušković" iz Nikšića.

"Žiri je jednoglasno odlučio da dvije nagrade za prvu objavljenu knjigu, u cilju podsticaja stvaralaštva mladih talentovanih pjesnika, ravnopravno budu dodijeljene Marku Sandiću iz Pljevalja za knjigu 'Nijemi oproštaj' (2021), u ediciji Udruženja književnika Crne Gore, i Milisavu Rosiću iz Mojkovca za zbirku 'Drugi svijet' (2021), izdavač 'Lider mont media' iz Kolašina. Nagrada za prozu ove godine nije dodijeljena, a termin dodjele nagrada laureatima biće naknadno objavljen", navodi se u saopštenju kojeje potpisao predsjednik žirija.

Članovi Žirija i predsjednik Književne zajednice "Mirko Banjević", pjesnik Radislav Gardašević, iskoristilis u priliku da građanima Nikšića čestitaju Dan oslobođenja Nikšića, 18. septembar, kada je ovaj grad 1944. godine oslobođen od fašističkih okupatora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније